ANASAYFA arrow right Güncel

Düzbağ projesi olmasaydı, şu an bu şehirde su yoktu

Düzbağ projesi olmasaydı, şu an bu şehirde su yoktu
YAYINLAMA: 11 Ocak 2021 / 20.43
GÜNCELLEME: 11 Ocak 2021 / 20.43
Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı Birinci Birleşimi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, başkanlığında gerçekleştirildi

Başkan Şahin, “Allah, bu şehrin yüzüne baktı. Eğer 2 yılda Düzbağ projesini bitirmemiş olsaydık şu an bu şehirde su yoktu. Çünkü ilk sıradaki gündemimizde su vardı. Çok büyük birini 2 yılda tamamladık. Ankara yanımızda olmasaydı 10 yılda dahi bitirilemeyecek bir işti. Şu an şehrin geleceği açısından çok önemli olan bu projeyi başardık” dedi.

Kuraklık eylem planı yapılmalı

Dünyanın pandemi ile birlikte yeniden yapılandığını ve kuraklığın en büyük sorun olduğunu hatırlatan Şahin, “Kuraklık eylem planının hem ulusal hem uluslararası hem de yerelde hızlı bir şekilde tamamlanması gerekiyor. Bu konuda çok ciddi eylem planlarımız mevcut. Fırat’tan suyu getirmek için de en büyük sorun enerjiydi. Barak sulaması dahil sulamada GES’e geçiyoruz. Bu şehrin 2050’den sonrasını da çalışmamız gerekiyor” açıklamasını yaptı.

Toplantıda, Valilik binasının yıkılıp yerine şehir meydan yapılacağını belirten Başkan Şahin, Valilik binasının depreme dayanıklı olmadığına dair raporlar olduğunu vurguladı. “Mevcut Valilik binasını yıkıp şehir meydanı yapıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Millet Bahçesi’ni yapan ekibine meydanı büyütme teklifinde bulunacağız. Meydanı büyütecek yeni bir proje çalışması yapacağız” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı Birinci Birleşimi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, başkanlığında yapıldı. Meclis, yoklama alınması ile açılırken, bir önceki birleşim tutanağının kabul edilmesiyle devam etti. Görüşülen 30 gündem maddesinin tümü oy birliği ile kabul edilip, görüşülmek üzere ilgili komisyonlara sevk edildi. Gündem dışı iki madde de oy birliği ile kabul edildi.
Ulaşım Master Planı’na göre merkezdeki tüm resmi dairlerin taşınması gerektiğini kaydeden Şahin, “Valiliği de taşımak için İçişleri Bakanlığı’ndan onay alıp, Büyükşehir Belediyesi olarak Fevzi Çakmak Bulvarı’ndaki Karayollarındaki hatta bir Valilik binası yapıyoruz. Mevcut Valilik binasını yıkıp şehir meydanı yapıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Millet Bahçesi’ni yapan ekibine meydanı büyütme teklifinde bulunacağız. Meydanı büyütecek yeni bir proje çalışması yapacağız. Ayrıca Şehitkamil Kaymakamlığımız, bina yapısı olarak çok kötü şartlarda hizmet veriyor. Hem merkezdeki resmi binaları ulaşımdan dolayı merkezden çevreye götürmek istiyoruz, hem de bunu çözecek yöntemi buraya getiriyoruz” diye konuşma yaptı.

9 ilçemizin hiçbirinde içme suyu sıkıntısı yok

CHP’li Meclis üyeleri son dönemlerin en önemli sorunu kuraklığı gündeme taşırken, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Latif Karadağ, Düzbağ projemizin açılışı ve hizmete girmesi çok doğru bir zamana denk geldiğini söyledi. “Türkiye’nin hemen hemen bütün büyükşehirlerine oranla kuraklık ve içme suyu sıkıntısı yaşamıyoruz. Düzbağ’ın devreye girmesi içme suyu problemimizin olmayacağı anlamına gelmez, B ve C planları için arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Özellikle Kartalkaya Barajımızı bu yıl neredeyse hiç kullanmadık. Sulama mevsimi geldiği zaman Düzbağ İçme suyu, protokolle devre dışı bırakılacak, ortak kullanıma geçeceğiz. Bu dönemde de Kartalkaya barajımız ve Mizmilli kuyularımız devrede olacak. Dolayısıyla en erken 2040 yılına kadar içme suyu anlamında hiçbir sıkıntı yok. Fırat’tan içme suyu sağlanacak yeni projelerin etüt çalışmaları da yapılıyor. 9 ilçemizin hiçbirinde içme suyu ile ilgili sıkıntımız yok” ifadelerini kullandı. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *