ANASAYFA arrow right Yaşam

Duygu sömürüsü için, çocuk ve kadınları kullanıyorlar

Duygu sömürüsü için, çocuk ve kadınları kullanıyorlar
YAYINLAMA: 10 Mayıs 2021 / 20.03
GÜNCELLEME: 10 Mayıs 2021 / 20.41
Osmaniye, Malatya, Adana ve Hatay gibi illerden Gaziantep’e dilenmeye gelenlerin olduğunu belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Dr. Cafer Yılmaz, 2021 yılının ilk dört ayında bin 947 dilenciye işlem yapıldığını açıkladı

Yılmaz, “İlk dört aydaki bin 947 dilencinin 728’i kadın, 415’i kız çocuğu 354 kişi küçük erkek çocuk ve 400’ü yetişkin erkeklerden oluşuyor. Demek ki duygu sömürüsü için daha çok çocuk ve kadınlar kullanılıyor. Vatandaşlarımız dilencilere kesinlikle para vermesin” uyarısında bulundu.

Bazıları dilenciliği meslek haline getirdi

Bazı insanların dilenciliği meslek haline getirdiğini kaydeden Yılmaz, “Yapılan araştırmalar sonucunda insanların birçoğu dilenciliği meslek ve yaşam tarzı haline getirmiş. ‘Gel seni okula yazdıralım ya da iş bulalım’ dediğimiz de istemiyorlar. 2021 yılının ilk dört ayında 2 bine yakın kişiye dilencilikten işlem yapmışız. Bu insanlara ya Kabahatler Kanunu’na göre 300 lira ceza yazıyoruz ya üzerlerinde para varsa Merkez Bankası’na gönderiyoruz ya da dilenci toplama merkezine toplayıp kadar akşama kadar hiçbir yere göndermiyoruz” şeklinde konuştu.

Yılın ilk dört ayında 2 bine yakın kişiye işlem yapıldı

Yılmaz, dilencilikle mücadelenin aralıksız sürdüğünü ifade ederken, “Bu işle ilgili 6 ekip kurduk. İhbar geldiğinde ekiplerimiz anında müdahale ediyorlar. 2020 yılında toplam da 5 bin 654 kişiye işlem yapılırken, bu yılın ilk dört ayında ise 2 bine yakın kişiye işlem yapıldı ve bu rakamın yüzde 20’si aynı kişilerden oluşuyor. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında bu rakam artabilir. Şehrimize Osmaniye, Malatya gibi illerden çok geliyorlar. El açıp para dilenen insanlar azaldı, bunların yerini çiçek satan ya da cam silenler aldı. Dilenciler daha çok kavşak, cadde ve bulvarlardalar. Yani daha çok insana ulaşmak için yoğunluğun olduğu yerlerde geziyorlar” açıklamasını yaptı.

Merdiven altı dondurma üretimi ile mücadele ediyoruz

Salgın kapsamında denetimlerin devam ettiğini vurgulayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Dr. Cafer Yılmaz, kayıt dışı dondurmaya dikkat çekerken, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu konuda Helvacılar ve Dondurmacılar Odası ile birlikte koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Ayrıca satılanın ne kadar dondurma olduğu da tartışılır. Hangi şartlar altında üretildiği bilinmiyor ve hiçbir kaydı yok olmadığından satışına engel oluyoruz. Daha OSB’de, ana caddeleri parklar, Beykent ve Tüfekçi Yusuf Bulvarı’nda satış yapıyorlar. Tespit ettiklerimizin ürünlerini alıp imha ediyoruz, araç plakasına ve Kabahatler Kanunu’na göre ceza yazıyoruz. Vatandaşımızı bu tür dondurmaları almamaları konusunda uyarıyoruz.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *