ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Dürüst insanlara kapımız hep açık”

“Dürüst insanlara kapımız hep açık”
YAYINLAMA: 26 Mart 2021 / 20.50
GÜNCELLEME: 26 Mart 2021 / 20.53
Gaziantep Milletvekili Mustafa Yılmaz’ın CHP’ye dönmesi genelde memnunluk yarattı. İktidara en yakın partinin CHP olduğunu ifade eden partililer, aday tespitinin de kesinlikle ön seçimle yapılması gerektiğini, aksi halde her zaman olduğu gibi tabanın büyük tepkisiyle karşılaşılacağını vurguladı.

CHP kitle partisi olduğu için ayrılan veya gelenlerin olabileceğini ifade eden CHP eski ilçe başkanı adaylarından Lütfü Demir, ilkeli, ideolojisi olan, kişisel çıkar peşinde koşmayan, tutarlı insanların yerinin her zaman CHP olduğunu vurguladı.

“Birçokları CHP’yi terk edip giderken bizler baba ocağında kaldık” diyen Demir sözlerini şöyle sürdürdü: “Partimizin iyi ve kötü günlerinde hep içinde olduk. Hiçbir yere gitmedik, mücadelemizi devam ettirdik. Partinin ilkelerini, tüzüğünü, programını benimseyen, dürüst siyaset yapan herkese CHP’de yer vardır. Atamayla aday belirlemesi partiye zarar verir. Ön seçim olmalı. Halkın özgür iradesiyle aday tespiti yapılmalı. Atamayla gelenler lidere köle olur. Liderin sözünden çıkmaz. Halka da bir faydası olmaz. Biz böyle olmasını istemiyoruz. Zaten CHP’nin yapısı atamayı kabul etmez. Seçim süresi kısa da olsa aday tespitleri ön seçimle yapılmalı. CHP’liler, kişisel çıkar peşinde koşanlar ile koşmayanları çok iyi teşhis eder. Mustafa Yılmaz’a hoş geldin diyorum, kendisi siyasette iyi tahlil yapabilen biridir” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *