ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Dürüst çalışan yerine kaçaklar denetlensin 

Dürüst çalışan yerine kaçaklar denetlensin 
YAYINLAMA: 11 Ekim 2020 / 17.08
GÜNCELLEME: 11 Ekim 2020 / 17.08

Sayıları sürekli artan seyyar mazotçular fütursuzca çalışmaya devam ederken, yetkililer yasaların yetersizliğinden yakınıyor. Vali Vekili Ali Küçükaydın, olayı sürekli izlediklerini, ancak kapatılan korsan satıcıların bir süre sonra yeniden açıldığını belirtirken, Akaryakıt Bayileri Derneği Başkanı Mustafa Koçer, Türkiye’nin hiçbir kentinde, mazot geliş güzergahında bulunan Doğu illerinde bile bu kadar kaçak akaryakıt satıcısı olmadığına dikkat çekti.

Sabah’m önemli bir konuya parmak bastığını belirten Akaryakıt Bayileri Dernek Başkanı Mustafa Koçer, Türkiye’nin hiçbir yerinde rastlanmayan kaçak yakıt satışının Gaizantep’te olduğunu belirterek, “Yıllardır bu sorunu yaşıyoruz. Esnaf çok zor durumda kalıyor. Çünkü haksız rekabet almış başını gidiyor. Her yerde kaçak yakıt satıyorlar. Bu işi yapanlann sayısı belirsiz. Üstelik ne sattıklar da belli değil. Yetmiyormuş gibi, şimdi rafineri kurup ham petrol getirip, burada ayrıştırıp satanlar bile var. İş bu kadar ki çığırından çıkmış. Durumu yetkililere iletiyoruz, onlar kapatıyor, ardından tekrar açılıyor. Bu şekilde ortada büyük bir rant dönüyor. Rant fazla olduğu için cezalar caydırıcı olmuyor” dedi.

Kaçak mazot ve benzin satıcılarını şikayet etmekten bıktıklarını ifade eden Koçer, “Maliye ve diğer denetim ekipleri dürüst çalışan, vergi veren esnafı denetleyeceğine biraz da bunlarla ilgilensin. Asıl böyle insanlara göz açtırmamaları gerek. Çünkü devletin cebine giren tek kuruş yok. Tamamen kayıt- dışı. Üstelik bu mazotlar Doğu illerinden geçip bize geliyor. Ama nedense oralarda böyle bir rezalet yok” diye konuştu. Yaşanan haksız rekabet ve çirkinliğiniancak ithal mazotun yasaklanması ile önlenebileceğini ifade eden Koçer, “Devletin ithal akaryakıtı yasaklaması gerek. Yoksa bunlarla başet- mek imkansız” dedi.

Kentin hemen her yerine kurulan seyyar benzin istasyonları ile ilgili olarak Sabah’ın sorularını yanıtlayan Vali Vekili Ali Küçükaydın ise, “Uzun süreden beri Gaziantep’in gündeminde olan, ancak hiç hoş olmayan bir durum. Bu tür yerler sık sık kapatılıyor, fakat ardından tekrar açılıyor. Mühürü kırıp biraz ileride tekrar aynı işi yapıyorlar. Sabit bir yerleri yok. Sürekli yer değiştiriyorlar. Hoş bir olay değil, ama biz gerekeni yapıyoruz, fakat yasal olarak başka türlü engel olma yetkimiz yok. İşyerini mühürleyip savcılığa bildiriyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *