ANASAYFA arrow right Yaşam

Durum daha da vahim bir hal almadan gerekli tedbirler alınmalı

Durum daha da vahim bir hal almadan gerekli tedbirler alınmalı
YAYINLAMA: 09 Eylül 2021 / 21.10
GÜNCELLEME: 09 Eylül 2021 / 21.26
Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı son verilere göre Gaziantep’teki vaka oranları yüz binde 198’e yükseldi.

Kenti yönetenlerin artık harekete geçmesi ve vaka artışlarını önleyecek tedbirlerin vakit kaybedilmeksizin alınması gerektiğini, aksi takdirde salgının kontrol çıkabileceği uyarısında bulunan DEVA Partisi Şahinbey İlçe Başkanı Barış Bayhan, “Durum daha da vahim bir hal almadan kenti yönetenlerin gerekli tedbirleri alması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

2. doz aşı olanların oranı yüzde 75’in üzerine çıkmalı

Başkan Bayhan, salgın ile mücadele maske, sosyal mesafe ve hijyen kadar aşının da önemli bir etken olduğunu ve aşı olanlarının sayısının artmasının sevindirici ancak yetersiz olduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığı’nın son COVİD-19 tablosuna göre 1. doz aşı olanların sayısı 50 milyon 648 bin 789, 2. Doz aşı olanların sayısı 39 milyon 298 bin 396, 3. doz aşı olanların sayısı 9 milyon 208 bin 878. 1. 2. Ve 3. doz aşı olanların toplam sayısı ise 99 milyon 582 bin 607. 1. doz aşı olanların oranı yüzde 81 iken 2. doz aşı olanların oranı ise yüzde 63. Yine Sağlık Bakanlığı’nın tablosuna bakıldığında ülke genelinde ki birçok ilin aşılama da yüzde 75’in üzerine çıkarak mavi kategoriye geçtiğini çok rahat bir şekilde söyleyebiliriz. Aşı olanlarının sayısının her hafta artması salgın ile mücadelede önemli, ancak bu sayının daha artması gerekiyor. Çünkü salgının belini kırabilmek için ikinci doz aşı olanların oranının en az yüzde 75’in üzerinde çıkması gerekiyor” dedi.

Ülke genelinde vaka artışları 20 binin üzerine çıktı

Ülke genelinde vaka artışlarının 20 binin üzerine çıktığını hatırlatan Bayhan, “Özellikle bu hızlı yükselişin 1 Temmuz normalleşme süreci ile birlikte başladığını söyleyebiliriz. Ayrıca Kurban Bayramı da vaka artışlarının artmasında önemli bir rol oynadı. Tedbirlerin kaldırılmasıyla birlikte insanlar salgının bittiği yanılgısına düşerek maske takmamaya, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymamaya başladı. Tüm bunların sonucunda ülke genelinde günlük vaka sayılarında 20 binin üzerine çıktık. Eğer böyle giderse eski yasakların geleceğini söyleyebiliriz. O nedenle vatandaşlarımızın maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını istiyoruz” açıklamasını yaptı. 

İnsan hayatı her şeyden kıymetlidir ve önce gelir

Gaziantep’in vaka artışlarında ülke genelinden farklı olmadığı kaydeden Bayhan, “1 Temmuz’dan önce yüz binde 24’lere kadar düşen vaka oranları tedbirleri gevşetilmesi ve kaldırılması sonucunda yeniden yükselişe geçti ve en sonunda yüz binde 150’ye dayandı. Bu rakama bakarak, kenti yönetenlerin salgın ile mücadelede gerekli tedbirleri ve önlemleri almadığını çok rahat bir şekilde söyleyebiliriz. Geçmişte insanların kalabalık olduğu ve yoğun olarak bulundukları alanlarda, caddelerde, maske kontrolü ve ateş ölçümü yapılırdı, ancak şu anda maske kontrolü ve ateş ölçümü gibi denetimler yapılmıyor. İnsan hayatı her şeyden kıymetlidir ve önce gelir. O nedenle kenti yönetenleri sorumluluk almaya, gerçek anlamda kenti yönetmeye, vaka artışlarının önünü kesecek denetimleri hayata geçirmeye davet ediyoruz. Eğer şimdiden gerekli önlemler alınmaz ve denetimler yapılmazsa çok daha kötü günler bizleri bekliyor” uyarısında bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *