ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Dünyaya, Türkiye markasını tanıtıyoruz

Dünyaya, Türkiye markasını tanıtıyoruz
YAYINLAMA: 11 Temmuz 2021 / 16.44
GÜNCELLEME: 11 Temmuz 2021 / 16.44

Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yaklaşık 1.5 milyon dolara mal olan Türkiye tanıtım filmi ve benzer çalışmalarla dünyada 56 ülkede tanıtım atağının kesintisiz devam ettiği belirtildi. Turizm Bakanı Mustafa Taşar, bir taraftan Türkiye gündemine turizm gerçeğini benimsetmekte büyük başarı elde ettiklerini, diğer taraftan ülkede turizm bilincinin yerleştirilmesi noktasında önemli mesafe aldıklarını açıkladı. Taşar, dünya gündemine Türkiye markasını tanıtma noktasında büyük yol alındığını vurguladı.

Turizm Bakanı Taşar konuyla ilgili olarak Tuğcan Otel’de dün düzenlediği basın toplantısında İstanbul için ayrı olmak üzere Türkiye’yi tanıtan üç ayrı tanıtım filmini basma gösterdi. Bakanlık olarak yürüttükleri dış tanıtım kampanyasının, son 1,5 yıldır hem pazar yapısını artırma, hem de Türkiye’nin turizmde değerli marka olma hedefinde çok önemli mesafeler elde etmesini sağladığını açıklayan Taşar şunları söyledi: 56 Hedef pazar Ülkede uygulamaya başlattığımız iletişim kampanyamız, 10’un üzerinde ödül alarak sürdürdüğümüz kampanyanın başarısını adeta tescil etmiştir. Bugüne kadar dış tanıtım kampanyalarında adından söz edilmeyen Türkiye, artık rakiplerinin bile yakından izlediği ve örnek aldığı dış tanıtım kampanyalarına öncülük eder konuma gelmiştir” dedi.

Bakanlığı öncülüğünde devam eden dış tanıtım kampanyasının 2001 ve 2002 yıllarında yeni bir strateji ve yeni bir bakış açısıyla şekillendiğini ifade eden Mustafa Taşar, 2001 ve 2002 yıllarında uygulanan kampanya ile süreklilik ve çeşitliliğin esas alındığını açıkladı. Bu stratejiyi bir basamak daha ileriye taşıdıklarını söyleyen Taşar şöyle konuştu: “Dış tanıtım stratejimize, yeni bir basamak daha ekledik. Bu çeşitliliğin önüne, Türkiye’nin gerçek anlamda tanınmasını sağlamak amacıyla değerlerimizi yerleştirmeye başladık. Yeni stratejimiz çerçevesinde, iki temel çalışmayı gerçekleştirdik. Birincisi, yeni turist profiline uygun kampanya üretmeye ve uygulamaya başladık. Geleceğin turizmi ve turisti “yeni bir mekân ve zaman” arayışı içindedir.

İkincisi, bu hedefimizi hayata geçirebilmek için 1992 yılından beri tam anlamıyla alt yapısı oluşturulmamış tanıtım malzemelerini hazırladık. Yani yeni gerçeklere, beklentilere ve hedeflere uygun tanıtım materyali hazırlıklarımızı uygulamaya koyduk. Yeni dış tanıtım stratejimiz doğrultusunda, 7 adet 5 ve 10’ar dakikalık destinasyon tanıtım filmi (Kapadokya, Pamuk-kale, Antalya, Ege, Karadeniz, İstanbul ve Anadolu), 5 Adet Tema filmi (Golf, Rafting, Mavi Yolculuk, Kongre ve Kış Sporları) hazırladık. Tüm Türkiye’yi kapsayan bin Dia çekimi yaptık ve 2003 kampanyasında kullanılmak üzere, 40 sn, 30 sn ve 20 sn’lik İstanbul reklam filmi hazırladık.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *