ANASAYFA arrow right Yaşam

Dünyanın yeni kodu, bilgi ve yeşil ekonomi

Dünyanın yeni kodu, bilgi ve yeşil ekonomi
YAYINLAMA: 26 Nisan 2021 / 21.15
GÜNCELLEME: 27 Nisan 2021 / 18.10
Gaziantep Valiliği ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi koordinesinde başlatılan ‘Yeşil Şehir Huzurlu Nesiller’ kampanyası kapsamında Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, çınar ağaçlarını toprakla buluşturdu

Etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, dünyanın yeni kodunun bilgi ve yeşil ekonomi olduğunu vurgularken, “Şehrin dünya yarışında yerini alması için gerekli alt yapıyı oluşturmalıyız. Dünyada peyzaj ve bitki çeşitliliği azalıyor. Antarktika’daki buzların erimesine ‘Bana ne’ diyemeyiz. Çünkü atılan bir çöp oradaki buz dağının erimesine neden oluyor. Ne yapmamız gerekiyorsa, bilgisi olan bilgisini, zamanı olan zamanını versin, neyi paylaşacaksak onu birlikte paylaşalım” dedi.

Pandemi biterse milyonlarca insan şehrimize gelecek

Gaziantep’in altınında üstünün de kültür olduğunu söyleyen Şahin, “Sabun ve pekmez hanın restorasyonunu yapıyoruz. Çünkü bu şehir sabun ve pekmez memleketidir. Sabunumuzun kokusu, pekmezimizin tadı ve şifası hiçbir üründe yok. İki ay içerisinde Halfeti’de ki Cam Terasımız bitiyor. Pandemi biterse milyonlarca insan şehrimize gelecek” değerlendirmesinde bulundu.

Kime sorarsak soralım herkes daha yeşil bir Gaziantep istiyor

Vali Davut Gül, “Şehir içinde yapılan ağaçlandırmalar çok önemli ama en önemlisi ağaçların boylu ve nitelikli olması. Ancak daha da sizlerin buna katkı sunmanızdır. Kime sorarsak soralım herkes daha yeşil bir Gaziantep istiyor. Daha yeşil bir Gaziantep isterken de herkesin bir şeyler yapması lazım. Pandeminin yavaşlamasıyla sonbaharda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile birlikte bu tür ağaçlandırma çalışmalarını devam ettireceğiz. Hem çocuklara yeşil alan sevgisini kazandırmış hem de bu sinerjinin artarak devam etmesini sağlayacağız” dedi.

Tek derdimiz, yaşanabilir bir Gaziantep’i bizden sonraki nesillere bırakabilmek

Yeşil alanlara gereğinden fazla önem göstermeye gayret ettiklerini söyleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “İnanıyoruz ki, bizden sonraki nesillere bırakılabilecek en önemli yatırımlardan bir tanesi yeşil ve huzurlu bir çevredir. Fakat son dönemlerde takip ediyoruz ki, yapmış olduğumuz olumlu işler bir tarafa bırakılıp maalesef şehrin gelişmesi için yapılan projelere de bir sekte vuruluyormuş gibi bir algı yönetimine gidildi. Tek dert derdimiz var; oda  şehirdeki yöneticiler olarak yaşanabilir bir Gaziantep, yaşanabilir bir Türkiye’yi bizden sonraki nesillere bırakabilmek. Bunun için hem planlama noktasında, hem yeşile saygı duyma noktasında, yeşili üretme noktasında elimizden gelen tüm gayreti ortaya koyma gayret gösteriyoruz” açıklamasını yaptı.

Bu proje üzerimize düşen bir sorumluluk ve vazifedir

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti olarak böylesine önemli bir projede yer almaktan mutlu olduklarını Başkan İbrahim Ay ise “Bu çalışmayı bir proje olarak değil, üzerimize düşen bir sorumluluk, bir vazife olarak görmekteyim. Bizler bu şehrin nefesini soluyoruz, suyunu içiyoruz bu nedenle bu şehre sorumluluklarımız olduğunu biliyoruz. Toprakla buluşturacağımız bu fidanlar Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti hatıra ormanı olarak neticelendireceğiz. Çünkü geçmişten gelen bir betonarme yapı olduğundan yeşile ihtiyacı var. Gaziantep Cemiyeti olarak bu projeyi destekliyoruz” ifadelerini kullandı. Hüseyin Karataş

 IMG-20210426-WA0010 
Dün, 9 Kasım 2019’da ani ve zamansız şekilde kaybettiğimiz gazetemizin sahibi Aykut Tuzcu’nun doğum günüydü. Aykut Tuzcu anısına bir çınar ağacı da Vali Davut Gül ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay tarafından toprakla buluşturuldu. Sabah gazetesi çalışanları da, Aykut Tuzcu’nun mezarında doğum günü için çok sevdiği papatyalardan götürdü.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *