ANASAYFA arrow right Eğitim

Dünyanın ilk 500 üniversitesi arasında Türkiye yok

Dünyanın ilk 500 üniversitesi arasında Türkiye yok
YAYINLAMA: 11 Haziran 2021 / 18.25
GÜNCELLEME: 11 Haziran 2021 / 18.25
Quacquarelli Symond 2022 Dünya Üniversiteleri Sıralamasında “akademik İtibar” açısından Orta Doğu Teknik Üniversitesi 333’üncü sırada yer alarak Türkiye'nin en itibarlı üniversitesi oldu.

İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symond (QS), 2022 Dünya Üniversiteleri Sıralaması yayınlandı.

Bin 300 üniversitenin listelendiği sıralamada Türkiye’den 21 üniversite yer aldı.

Bu yıl QS sıralamasında 97 ülkeden dünyanın en iyi bin 300 üniversitesini listelendi. Değerlendirmede 2015 ve 2019 yılları arasında yayınlanan 14,7 milyon akademik makalenin dağıtımı ve performansı ve bu makaleler tarafından alınan 96 milyon atıf, 130 binden fazla akademik öğretim üyesi ve 75 binden fazla işverenin uzman görüşleri baz alındı.

Değerlendirme "Akademik İtibar", "İşveren İtibarı", "Fakülte Başına Atıflar", "Fakülte/Öğrenci Oranı", "Uluslararası Öğretim Üyesi Oranı" ve "Uluslararası Öğrenci Oranına" göre yapılıyor.

Türkiye’den hiçbir üniversite sıralamada ilk 500 giremedi. Ancak Anadolu Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi ilk kez derecelendirmeye girdi.

Türkiye’den altı üniversitenin ilk kez derecelendirmeye girdiği sıralamada “akademik İtibar” açısından Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 333’üncü sırada yer aldı.

Akademik itibar sıralamasında 368’inci sırada yer alan İstanbul Üniversitesi ise Türkiye’den ikinci “itibarlı” üniversite oldu. Sabancı Üniversitesi de  “akademik itibar” sıralamasında ilk 400’de yer aldı.

Dünyanın en iyi üniversiteleri ise; Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), Oxford Üniversitesi ve  Cambridge Üniversitesi oldu.

MIT, on yıldır dünyanın en iyi üniversitesi olarak listenin ilk sırasında yer aldı. Oxford Üniversitesi ikinci, Cambridge Üniversitesi ve ABD’den Stanford Üniversitesi de üçüncü iyi üniversite oldu. Harvard Üniversitesi ise beşinciliğe geriledi.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *