ANASAYFA arrow right Ekonomi

Dünyanın en büyük üçüncü elması bulundu

Dünyanın en büyük üçüncü elması bulundu
YAYINLAMA: 17 Haziran 2021 / 15.05
GÜNCELLEME: 17 Haziran 2021 / 15.05
Bulunan taş 1098 karat

Elmas firması Debswana, dünyanın en büyük elmas üreticilerinden Botswana'da en büyük üçüncü elmasını bulduğunu açıkladı. Bulunan elmasın 1098 karat olduğu belirtildi.

The Guardian'da yer alan habere göre, Debswana yöneticisi Lynette Armstrong, 1 Haziran'da bulunan elması ülkenin lideri Mokgweetsi Masisi'ye takdim etti.

Botswana'da bulunan 1098 karatlık elmas dünyanın en büyük üçüncü elması olarak nitelendi. Dünyanın en büyük elması Güney Afrika'da 1905 yılında bulunan 3106 karatlık elmas, ikinci ise 2015'te yine Botswana'da bulunan 1109 karatlık elmas olmuştu.

Armstrong, "Elması, De Beers kanalıyla mı yoksa devlete ait Okavango Diamond Company aracılığıyla mı satılacağına henüz karar vermedik" ifadelerini kullandı. Armstrong, "Bu nadir ve olağanüstü taş, elmaslar ve Botswana için çok şey ifade ediyor. Zor durumdaki bu ulusa bir umut getiriyor" dedi.

Ülkenin Maden Bakanı Lefoko Moagi, ülkede Covid-19 pandemisi nedeniyle elmas satışlarında büyük bir düşüş yaşandığını söyledi ve buluşla ilgili "Daha iyi bir zamanda olamazdı" dedi.

Debswana, De Beers isimli şirket ve Botswana hükûmetinin ortak şirketi. Şirketin üretim kapasitesi 2020 yılında yüzde 29 düşerken satışlar da pandeminin talebi düşürmesiyle düştü.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *