ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Dünya’da Türkiye, Türkiye’de Gaziantep” sloganı gerçek oldu!

“Dünya’da Türkiye, Türkiye’de Gaziantep” sloganı gerçek oldu!
YAYINLAMA: 20 Ekim 2021 / 16.19
GÜNCELLEME: 20 Ekim 2021 / 16.19
Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nun yıllar önce Gaziantep Sanayi Odası’nda dile getirdiği slogan gerçek oldu. ISKO, dünyaca ünlü Lewis’in kumaş üreticisi Cone Mills ile evlenirken, Arif ve Cemal Tekerekoğlu kardeşler İran’da Devletle %50 ortaklık şeklinde kuracağı tül perde ve brode fabrikasında 800 kişi istihdam yaratacak.

Gaziantep’te ayakkabı sektörünün önde gelen isimlerinden Cevdet Akınal dünyanın bir ucundaki Guatemala’ya ilk terlik ihracatını önümüzdeki hafta gerçekleştiriyor.

50 milyon dolarlık İhracat ve 800 kişilik fabrika

Konukoğlu’nun Cone Mills ile birlikte kurduğu ISKO’dan yılda 50 milyon dolarlık kumaş ihraç edileceği bildirilirken, Tekerekoğlu kardeşlerin İran’da kuracakları fabrikada 800 kişinin istihdam edebilmesi ve Cevdet Akınal’ın dünyanın diğer ucundaki Guatemala‘ya terlik ihraç etmesi, Gaziantep’in büyük başarısı olarak değerlendirildi.

SANKO/İSKO’nun Muhteşem başarısı

Dünyanın en büyük kot pantolon üreticisi Lewis’in kumaş fabrikası Cone Mills ile İSKO, İSKONE adında ortak şirket kurdu. İnegöl‘deki İSKONE’nin yılda 50 milyon dolarlık İhracat gerçekleştirdiği açıklandı.

Piyasada ayrı bir yeri ve özelliği olan “501 blue jean” için herhangi bir kumaş firmasından mal tedarik etmesi kaliteyi bozabileceği için çok esaslı bir inceleme gerektiği anlaşıldı. Bir yılı aşkın sürede dünyanın belli başlı önemli ve dev firmaları ile görüşüldü, fabrikalar gezildi. Anlaşmalar hep uzun soluklu yapıldığı için başta iyi karar verip sonra pişman olmak istemeyen Lewis yöneticileri ince eleyip, sık dokuduktan sonra karar verdi. Kararlarında etkili olan birçok unsurun içinde kalite, süreklilik, şirketin finans durumu, etik anlayışı ve güvenirliği sayılabilir. Böyle değerli bir şirketle ortaklık kurabilmek için bir çok firma zararı bile göze alırken, Sanko gerçekten olağanüstü bir iş becerdi. Burada önemli olan yalnız yılda 50 milyon dolarlık dışsatım değil, böylesine önemli bir düğün yapılmasına bu kadar uzun araştırmalardan sonra seçilen firma olmak önemli.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *