ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Dünyada enerji maliyeti düşüyor Türkiye’de ise büyüyor

Dünyada enerji maliyeti düşüyor Türkiye’de ise büyüyor
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2020 / 13.33
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2020 / 13.33

 

Türkiye’nin enerji üretimi konusunda sınıfta kaldığına dikkat çeken Elektrik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Yiğit, enerji dağıtımında da çok kötü bir noktada olduğunu söyledi.

Gaziantep’te düzenlenen ve iki gün süren Doğal Gaz ve Enerji Yönetimi Kongre ve Sergi Programına katılan ve kongrenin ikinci gününde oturum başkanlığını Ali Peri’nin yaptığı “Enerji yöntemi ve Türkiye’nin politikaları” konusunda görüşlerini açıklayan Elektrik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Yiğit, enerji politikasının yüzde 99'unun politik olduğunu belirterek, “Enerji konusunda önce yapılması gerekene karar verilir, sonra teknik işlemler yapılır” dedi.

1970’lere kadar elektrik enerjisi ucuz olduğu için enerjinin petrolden temin edildiğini söyleyen Yiğit, “Önemli olan ucuzu elde etmektir. Türkiye'de 4,5-5 centi bulan bir enerji maliyeti söz konusu: Türkiye'de tüketim bir felaketle karşı karşıya. Yatırımlar hızla devreye sokulmalı. Türkiye yüklü bir programa sahip değil. Tüketimde verimlilik konusunda Türkiye sınıfta kalmıştır. Türkiye'de enerji fiyatlarında artış olurken, dünyada düşüş gözlenmektedir. Sanayi açısından da üretilen enerjiyi kötü kullanmaktayız. Elektriği ucuza üreterek maliyeti düşürülmelidir. Hem pahalı hem de çok üretim yapmaktayız. Üretim açısından sınıfta kalan Türkiye, dağıtımda da kötü bir noktada" diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *