ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Dünya ülkeleri teröre karşı bir araya gelmeli”

“Dünya ülkeleri teröre karşı bir araya gelmeli”
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 15.46
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 15.46

Dünyanın bir numaralı süper gücü ABD’de meydana gelen ve binlerce insanın ölümü ile sonuçlanan inanılmaz terör olayı tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de büyük bir endişe ve kaygı uyandırdı.

MHP Milletvekili Ali Özdemir, saldırının insanlık dışı bir olay olduğunu belirterek, “ABD’de yaşanan terörist eylemde ırkı, cinsi, mezhebi ne olursa olsun, sonuçta bir insan kıyımı var, can alınıyor, bu nedenle olayı şiddetle kınıyoruz. ABD her ne kadar süper bir devlet olsa da, ülkeler ile diyaloğu iyi olsa da aynı şekilde bu ülkeyi sevmeyen, karşısında yer alan ülkeler de vardır. Bu nedenle ülkemizde olduğu gibi birçok ülkede süren terör olayları var, bunların çoğu dış destekli. Yaşanan terör olaylarından bugün ABD’de de nasibini aldı. Aslında teröre karşı olan dünya ülkeleri bir araya gelip, aralarında bir konsensüs sağlamalı ve nerede bir terör olayı varsa üzerine ciddi manada gidilerek, başı ezilmek ” dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nurettin Ak-taş ABD’deki patlama olayının çok üzücü olduğunu söyledi. Aktaş, “Terörle bir yere varılamaz ve terörün hiçbir ülkeye faydası da yok. Yıllardır terörle Mücadele eden bir ülke olarak terörün ne kadar zarar verdiğini en iyi biz biliyoruz. ABD’ye yapılan saldırıyı İslamla bağdaştırmak çok üzücü. İslam hiçbir zaman terörü kabul etmez ve desteklemez de. ABD’nin geçmişte ve halen devam eden Irak'a yönelik tavrı ve zaman zaman bombalama olayları, İsrail ile Filistin arasında süren savaşa bakış açısı çok önemli. Ancak şunu da unutmamak gerek, teröristlerin yaptıklarını devletler yapmamalı. Yani başka ülkelerin hakları gasp edilmemeli, tüm dünya terör konusunda işbirliği yapmalı” dedi.

GTO Başkanı Mehmet Aslan, ABD Ankara Büyükelçisi Robert Pearson ile Adana Başkonsolosu Greta Holtz’a birer taziye mektubu göndererek terör ve terörün her türlüsüne karşı olduklarını belirterek, “Acılarını en sıcak şekilde hissediyoruz. ABD’ye yapılan terörist saldırıyı şiddetle kınıyoruz. ABD halkının üzüntüsünü ve acılarını dost ve müttefik bir ülke olarak paylaşıyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *