ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

‘’Dünya standartlarına uygun hazır beton üretiyoruz’’

‘’Dünya standartlarına uygun hazır beton üretiyoruz’’
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.42
.Türkiye Hazır beton Birliği Gaziantep’te ilk toplantısını yaptı. Henüz Gaziantep’te örgütlenemediklerini belirten Birlik Başkanı Avni Çomu Hedeflerinin tüm Türkiye’de örgütlenmek olduğunu söyledi.
.Birliğin 1987 yılında kurulduğu aynı zamanda Avrupa Hazır Beton Birliği’nin de üyesi olduklarını ifade eden Başkan Çomu Birliğine hala 44 ayrı firmanın üye olduğunu ve 175 tesiste üretim yapıldığını belirterek, ‘’ Türkiye’nin ihtiyacının yüzde 80’ini biz karşılıyoruz. Üyelerimizin tamamı TSE belgesi almış olup üretimleri dünya standartlarına uygundur. Aynı zamanda oto kontrol sistemiyle de kendi kendimizi denetliyoruz.’’
Zaten biz TSE belgesi olmayan hiçbir hazır betoncuyu üye kabul etmiyoruz. Özellikle depreme karşı yapılarda veya sıradan inşaatlarda betonun büyük önemi ve etkisi var.Bu nedenle insanlar canlarını teslim ettikleri binaların yapısında gereken hassasiyeti göstermeli ve karma gelişi güzel betonla inşaat yapmaktan artık vazgeçmeliler’’ dedi.
Tüketicilerin hala hazır beton kullanma bilincine ulaştığını bu nedenle inşaatlarda karma orantısız gelişi güzel karşımdan betonlar kullanıldığını kaydeden Çomu, konuşmasına Şöyle devam etti.
‘’Deprem sırasında hazır betonla yapılan bir inşaat ile diğer betonla yapılan inşaatlarda gözle görülür derece farklılık oluşmaktadır. Çünkü hazır betonla yapılan binalarda fazla hasar meydana gelmezken diğer betonla yapılan yapılan inşaatların büyük çoğunluğunda önemli hasarlar oluşmakta. Bu nedenle insanlarımız artık inşaatlarını hazır betonla yapmalı devletin bu konuda öncü rolü üstlenmesi gerek. Bugün Avrupa ülkerinde hazır beton dışında hiçbir inşaat yapılmamakta.’’
Türkiye Hazır Beton Birliği Genel Başkanı Avni Çomu Gaziantep’te faaliyet gösteren 4 hazır beton şirketini birliğe üye etmek için çalışmaya başladıklarını belirterek toplumda betonlaşmaya yönelik imajı yıkmak için yeşile önem verdiklerini kaydetti.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *