ANASAYFA arrow right Yaşam

Dünya ortalama 4 derece daha sıcak

Dünya ortalama 4 derece daha sıcak
YAYINLAMA: 13 Temmuz 2021 / 15.11
GÜNCELLEME: 13 Temmuz 2021 / 15.11
Ölüm Vadisi'nde bu yıl mevsim normallerinin 5-10 derece üstünde seyreden sıcaklıkları haftasonu 130 fahrenayt, 54 santigrat dereceye ulaştı. World Weather Attribution araştırmasına göre dünya 1800'lerden bu yana dört derece ısındı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin California eyaletinde sıcaklıklar 130 fahrenayt, 54 santigrat dereceyi buldu.

Cumartesi günü, Las Vegas 117 dereceye (47,22 santigrat derece) ulaşarak en yüksek sıcaklığına ulaştı ve Utah da eyalet çapında rekorunu kırdı ve St. George'da da sıcaklıklar sıcaklıklar 47 dereceyi buldu.

Pazar sabahı, sıcaklıkların tekrar ortalamanın 10 ila 20 derece üzerine çıkacağı tahmin edilen birkaç Batı eyaletinde yaklaşık 30 milyon insana sıcaklık uyarısı yapıldı.

Tm gözler, üç gün içinde ikinci kez 130 dereceyi mi, yoksa belki daha fazlasını mı vuracağını görmek için Ölüm Vadisi'ndeydi.

Ölüm Vadisi dünyanın en sıcak yeri olarak kabul edilir - 1913'te 134 dereceye ulaştı. Hiçbir güvenilir hava istasyonu Dünya'da daha yüksek bir sıcaklık kaydetmedi.

Sıcak dalgası Batı'yı vurdu

Gece düşüşleri de çok sıcak. Alçaklar, çöl yerlerinde 90'ların altına ve birkaç büyük metro alanında 80'lerin altına düşmüyor. Gece çalışma saatleri çok az rahatlama sağladığında, altyapıyı zorlayabilir ve ısı hastalığı riskini artırabilir.

Aslında, Las Vegas Pazar sabahı 34 dereceye kadar soğudu. ABD'nin Batı bölgesinin çoğu için tehlikeli derecede yüksek sıcaklıkların haftanın ilk yarısına kadar sürmesi bekleniyor.

Ancak güneybatı çölünün bazı kısımları ve Colorado, Nevada, Utah ve New Mexico'daki Four Corners bölgesi, muson yağmurları ve gök gürültülü fırtınalarda bir miktar ısı rahatlaması sağlayabilir.

Ortalama 4 derece ısındık

Cumartesi günü, Oregon'daki orman yangını hızla yayıldı ve kuzey Kaliforniya'daki Beckwourth Kompleksi yangını iki katına çıktı.

Arizona'da çıkan yangında iki itfaiyeci hayatını kaybetti.

İklim krizi nedeniyle, ısı dalgaları daha sık meydana geliyor ve giderek yoğunlaşarak daha uzun sürüyor.

Uluslararası bir iklim değişikliği enstitüsü olan World Weather Attribution tarafından yapılan bir araştırma, Haziran sonundaki Kuzeybatı Pasifik ısı dalgasının iklim değişikliği olmadan "neredeyse imkansız" olacağını tespit etti.

İnsan kaynaklı ısınma nedeniyle daha sıcak atmosfer, ısı dalgasını 1800'lere kıyasla 150 kat daha olası ve ortalama 4 derece daha sıcak hale getirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *