ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Dünya Ormancılık Günü kutlanıyor

Dünya Ormancılık Günü kutlanıyor
YAYINLAMA: 28 Kasım 2021 / 17.08
GÜNCELLEME: 28 Kasım 2021 / 17.08
1971 yılından beri her yıl 21 Mart Dünya Ormancılık Günü olarak kutlanmasını, ormanların öneminin kamuoyuna duyurulması ve kamuoyunun bu yönde bilinçlendirilmesi bakımından önemli olduğunu bildirdi.

Toplumda orman birinci gelişmeli

Yetkililer, ormanların, toprağın ve doğal dengenin korunmasının, erozyonun önlenmesinde, yeryüzünde yaşayan canlıların yaşamını sürdürmesinde hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

Yetkililer, “Ne yazık ki bilinçsiz kullanım, çevre kirliliği, dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle çıkan yangınlar yüzünden bu zenginlik kaynağımız giderek tahrip olmaya ve azalmaya başlamıştır. Ormanlarımızı korumak, gelecek nesillere aktarmak milli bir görevdir. Bu nedenle toplumda orman bilincinin gelişmesi ve çevrenin öneminin çok iyi kavranması gerekir. Devletimizin ilgili makamlara, ormanlarımızın geliştirilmesi ve korunmasına yönelik gerekli çalışmaları ve yasal düzenlemeler yapmaktadırlar” dedi.

Milli parkların sayısı artırılmalı

Sadece yasal düzenlemelerin yeterli olmadığını ifade edilirken, toplumdaki her bireyin orman ve çevre konusunda bilinçlenmesi, sivil toplum örgütlerinin bu yönde çalışmalar yapması, yazılı ve görsel basında bu amaca yönelik eğitici programlar ağırlık verilmesi, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin işbirliği yaparak hatıra ormanı oluşturması, milli parkların sayısını artırmasını, doğal varlıkların koruma alanlarının genişletilmesi ve her fırsatta ağaç dikmenin teşvik edilmesi ayrı bir önem taşımaktadır” diye konuştu.

Dülük ve Burç ormanlarının geçtiğimiz yıl valiliğin öncülüğünde sivil toplum örgütleri ile işbirliği içerisinde Emir Musa tepeleri ağaçlandırma seferberliği ve Şahinbey Anıtının bulunduğu bölgede devam eden ağaçlandırma çalışmalarının kayda değer nitelikte olduğu vurgulandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *