ANASAYFA arrow right Spor

Dünya Kupası'nda ekrana en çok izleyici çeken üç maç

YAYINLAMA: 02 Aralık 2022 / 18.07
GÜNCELLEME: 02 Aralık 2022 / 18.07
Dünya Kupası grup maçlarında TRT ekranlarından en çok izlenen maç, Katar - Ekvator karşılaşması oldu. Ekrana en az izleyiciyi ise Kamerun - Sırbistan maçı çekebildi.

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası grup maçlarıyla devam ediyor. Gazeteci ve müzisyen Sina Koloğlu sosyal medya hesabından, Dünya Kupası maçlarının reytinglerini yazdı. Koloğlu'nun TRT ekranlarında en az ve en çok izlenen maçları aktardığı paylaşımı şöyle:

"Grup maçları tamamlandı. Ben de merak ettim, durum nasıl, diye sorayım dedim. En çok izlenen maç açılış maçı Katar - Ekvator olmuş. Yüzde 7 reytingin hayli üzerinde (Malum bizde reyting rakamı vermek yasak!). 4 milyon 300 bin üzerinde kişi izlemiş bu maçı. Onu sırası ile Arjantin - Meksika ve İspanya - Almanya izliyor. Yüzde 7 üzeri reyting ve 4 milyon üzeri izleyici.

En düşük reyting ve izleyici sayısı, Kamerun - Sırbistan maçında oldu. 500 bin civarında bir izleyici izlemiş maçı.

Eleme grup maçlarında gün boyu neredeyse maç vardı. 13.00'de başlayan maçları ortalama 600 bin kişi izlerken, saat 16.00'da başlayan maçlarda, yüzde 3 reytingelere kadar çıktı. Saat 19.00 maçları yüzde 5 ortalamayı yakalıyordu ve bu 3 milyona yakın izleyici demekti. Saat 22.00'de başlayan maçlar, tatmin edici bir dizi reytingine ulaştı diyelim. 4 milyonun üzerinde izleyiciyi yakalayan maçlar vardı.

Sordum TRT cephesine durumu. İlk defa kış döneminde bir Dünya Kupası yapıldı. Dizilerin sezonu yani. Kumandanın da kadınların elinde olduğu bir saat dilimi. TRT cephesi bütün bunlara rağmen, reytinglerden memnun. 'Bunlar grup maçlarıydı. Rekabet gücü yüksek maçlara geçtiğimizde reytingler daha da artacak' diyorlar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *