ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Dünya Gümrük Günü kutlanıyor

Dünya Gümrük Günü kutlanıyor
YAYINLAMA: 10 Ekim 2021 / 16.47
GÜNCELLEME: 10 Ekim 2021 / 16.47
Dünya Gümrük Günü bu yıl ilk kez Gaziantep’te kutlanıyor. Devlet Bakanı Gaziantep Milletvekili Kürşad Tüzmen’in de katılacağı kutlamalara Azerbaycan, Gürcistan, Irak, İran ve Suriye Gümrük yetkilileri de katılıyor.

 

Grand Otel’de yarın Dünya Gümrük Günü nün 50'inci kutlamaları programı saat 10.00’da başlıyor. Programa yurt dışından ve bölge ülkelerinden gümrük yetkilileri katılıyor. 50. Dünya Gümrük Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “Komşu ülkelere ticarette gümrük uygulamaları ” konulu panele Azerbaycan Gümrük Muhafaza Genel Müdürü Güloğlan Muradov.

Gürcistan Gümrük Müsteşar Yardımcısı Aleksandra Chochia, Irak Gümrük Genel Komiseri Ghadban Gaydan El Asadi, İran Gümrük İdaresi Başkan Yardımcısı Jafer Yahyavi ve Suriye Gümrükleri Genel Müdürü A. Abdul-Al katılacak.

Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen’in açılış konuşmasını yapacağı panele ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Oğuz Satıcı, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Arolat, Gazeteci-Yazar Güngör Uras, Gaziantep Ticaret Odası

Başkanı Mehmet Aslan konuşmacı olarak katılacak. “Dünya Gümrük Günü etkinliklerine bölge ve civar illerden çok sayıda Oda ve Birlik başkanının da katılması bekleniyor.

Devlet Başkanı Kürşat Tüzmen, Gümrük Günü nedeniyle bölge ve komşu ülkelerden çok sayıda temsilcinin Gaziantep’e geleceğini belirterek, “Komşu ülkelerle ticaretin geliştirilmesi için yaptığımız çalışmalar çerçevesinde bu yıl Gaziantep’te kutlanacak Dünya Gümrük Günü, özellikle gümrük kapılarında karşılaşılan sıkıntıların aşılması, bürokratik engellerin kaldırılması için iyi bir çalışma zemini oluşturulacak. Bölge ve komşu ülkelerde karşılıklı olarak ticaretin arttırılması bölge ülkeleri arasındaki barış ve istikrarın korunmasına da hizmet edecektir. Amacımız komşu ülkelerle bir yandan ticari ilişkileri geliştirirken, diğer yandan siyasi ilişkilerin de sağlam zemine oturmasına yardımcı olmaktır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *