ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Dünya Bankası ve IFC görevlileri geldi

Dünya Bankası ve IFC görevlileri geldi
YAYINLAMA: 04 Mart 2021 / 13.51
GÜNCELLEME: 04 Mart 2021 / 13.51
Dünya Bankası ve IFC ile Hazine Müsteşarlığında görevli 5 kişi Gaziantep’e gelerek, Dünya Bankasının yeni dönem vereceği kredi alanlarıyla ilgili sanayici ve işadamları ile görüştü.

Ziyaretle ilgili açıklama yapan Dünya Bankası Türkiye Destek Stratejisi Sorumlusu Laura Heigenti Gaziantep’te bulunmaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Geliş amaçlarının Türkiye’ye verilecek önümüzdeki üç yıllık destekle ilgili alt yapı çalışmasını oluşturmak olduğunu açıkladı. Sanayici ve sivil toplum kuruluşlarının, Dünya Bankası tarafından verilecek desteğin değerlendirme yerleriyle ilgili görüş ve önerilerini dinlemeye geldiklerini ifade etti.

Heigenti, “Dünya Bankasının Türkiye ile ilişkileri çok uzun yıllara dayanıyor. Devleti uzun vadeli kredilerle desteklemek istiyoruz, aynı zamanda farklı sektörleri de. Bunlar arasında sosyal, sağlık, eğitim ve emeklilere yönelik desteklemelerimiz de olacak. Yine bunlar arasında tarımda üretimin yeniden yapılandırılması da bulunuyor. Özel sektörde çalışma kapsamında çünkü krizden etkilendiler” dedi.

IFC’nin (Finans kuruluşu) Türkiye ayağı George Konda, uluslararası bir finans kuruluşu olduklarını, Dünya Bankasının devlete kredi verdiğini, IFC’nin ise özel sektörle çalıştığını bildirdi. Konda, “Diğer finans kuruluştan gibi devlet garantisi istemiyoruz. Kendi riskimizi kendimiz alıyoruz. Yatırım yaptığımız ülkelere arkamızdan diğer finans kuruluştan da giderek yatırım yapmak istiyor. Kuruluş olarak Arjantin, Brezilya ve Meksika’dan sonra en fazla yatının yaptığımız ülke Türkiye oldu. IFC’nin Türkiye’de çok önemli rol oynayacağına inanıyoruz. Türkiye’nin krizden kurtulmasına yardımcı olmak istiyoruz. Bu arada finans sektörüne de yatırımlarımız olacak. Aynı zamanda büyük işletmelere ve sanayi kuruluşlarına destek olacağız. Bu arada küçük işletmelerinde desteklenmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *