ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Dülük’ün bütün tesisleri bu yıl tamamlanacak

Dülük’ün bütün tesisleri bu yıl tamamlanacak
YAYINLAMA: 30 Ekim 2020 / 12.17
GÜNCELLEME: 30 Ekim 2020 / 12.17

Dülük Milli Parkı’na 15 milyon daha ayrıldı. Milli Parklar Genel Müdürü Hayri Berk Dülük Milli Parkı konusunda müjdeyi verdi. 1982 yılı içinde Dülük Milli Orman Parkının bütün tesisleri tamamlanacak. Parkın ihtiyaçlarının karşılanması için 15-20 milyon daha ödenek ayrıldı.

Dülük Milli Parkı konusuyla yakından ilgilenen yazarlarımızdan Dr. Ali Saygılı Milli Parklar Genel Müdürü ile yaptığı görüşme sonunda Dülük tesislerinin tamamının 1982 yılı içinde tamamlanacağı müjdesini öğrendi. Bilindiği gibi Vali Fikret Koçak'ın gayretleriy le 1981 yılı içinde Dülük’ün elektrik direkleri dikilerek hatlar çekildi. Erikçe'den su boruları döşenerek Dülük’te peşine su çıkarıldı. Ayrıca 10 tonluk bir su deposu yaptırıldı. Her 150 metreye bir musluk konarak içecek su gereksinmesi karşılandı. Kısa sürede bu işlerin tamamlanması için Vali Koçak Dülük Milli Park alanından ayrılmayarak işleri yakından izledi.

1982 yılı içinde de Dülük Milli Parkı’na yüzme havuzları, spor yapılacak alanlar ve izci kamp yerleri hazırlanacak. Gençler boş zamanlarında buradaki spor tesislerinde hem dinlenecek, hem de spor yaparak zamanı değerlendirecek.

1982 yılı içinde Mülük'teki tüm tesislerin hizmet eder hale getirilmesi için 15-20 milyon liralık ek ikinci bir ödenek daha ayrıldı. Milli Parklar Genel Müdürü Hayri Berk: “Dülük Milli Parkı’nı 5-10 yıl sonra yapacaktık. Programa almıştık. Gerek sayın Vali Fikret Koçak, gerekse Gazianteplilerin sıkıştırması neticesinde beş yıl önceye aldık. Bu yıl da bütün tesisleri mutlaka tamamlayacağız.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *