ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Dülük Ormanı her şeyi ile hazır

Dülük Ormanı her şeyi ile hazır
YAYINLAMA: 14 Eylül 2020 / 16.01
GÜNCELLEME: 15 Eylül 2020 / 18.07

Sahrecilere kolaylık olsun diye su, elektrik, piknik ocakları ve havuz tamamlandı. Vali Fikret Koçak tarafından yapılan açıklamalardan öğrenildiğine göre bu yıl İlimizde 1 milyon kök, sarı, karaçam ve diğer ağaç türlerinden ekilecek. Ağaçların dikilmesi için çukurlar şimdiden hazırlatıldı. Sadece ağaçların dikimine başlanması kaldı.

273 hektar bir alanı kaplayan Atatürk Ormanına da bu yıl içinde 500 bin kök çam dikilecek. Bilindiği gibi geçen yıl buraya bir miktar ağaç dikilerek temel atılmış, orman alanının yolu açılmıştı.

Yapılan açıklamadan öğrenildiğine göre Dülük Milli parkının her şeyi bu yıl bitirilecek. İşlerin yüzde doksanı tamamlandı. Sadece elektrik direklerinin çekilmesi kaldı. Bu alanda da çalışmalar sürdürülüyor. Elektrik direklerinin dikilmesini belediye yapacak.

Dülük Milli Orman Parkı ve diğer orman alanlarında görülebilecek yangını kısa sürede şehre ulaştırmak ve müdahale imkanı bulunmasını sağlamak amacıyla yaptırılan yangın kulesi tamamlandı ve hizmete girdi.

Önümüzdeki bahar aylarında Dülük Milli parkında vatandaşlar banklarıyla piknik ocaklarıyla, havuzuyla ve suyuyla yararlanacak, önümüzdeki günlerde Erikçe den Dülük su deposuna su basılması bekleniyor. Bilindiği gibi depo 15 bin metreküp su kapasiteli.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *