ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Dülük Milli Parkı’ndaki 100 tonluk su deposu bitmek üzere 

Dülük Milli Parkı’ndaki 100 tonluk su deposu bitmek üzere 
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2020 / 13.37
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2020 / 13.37

Vali Koçak tarafından başlatılan, köylerde her eve tuvalet kampanyası olumlu bir şekilde sonuçlandı

Bir süre önce Vali Fikret Koçak tarafından açılmış bulunan “Köylerde her eve bir tuvalet” kampanyası olumlu bir şekilde sonuçlanmak üzere. Köylerdeki evlerin yüzde sekseni tabii bir ihtiyaç yeri olan tuvalete kavuştu. Sadece Battal ve İslahiye Atalar köyünde tuvalet yapma işi istenilen şekilde yürümüyor.

Haziran ayı sonunda başlamış bulunan Dülük Milli Park alanındaki yüz tonluk su deposu tamamlanmak üzere. Daha önce de bildirdiğimiz gibi Bakanlık tarafından Dülük Milli Parkının ıslahı için on milyon lira gönderilmişti. Bu parayla piknik alanında beton ocaklar, banklar, dinlenme yerleri yaptırılacaktı. On milyonla sadece depo inşaatı tamamlanabileceğinden orman yollarının açılması ve ikinci derecedeki önemli işler YSE ve Bayındırlık Müdürlüğü araç ve gereçleriyle gerçekleştiriliyor.

Konuyla ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz Vali Fikret Koçak şunları söyledi: “Bir süre önce açmış bulunduğum köylerde her eve bir tuvalet yaptırma kampanyamızın sonuçlarını almaya başladık. Her gün köylere giderek tuvaletlerin yapılmasıyla ilgili çalışmaları denetliyorum. Çevre Sağlığı Müdürlüğü ekipleri de çalışmaları devamlı takip ediyor. Köylerimizdeki evlerin son tespitlerine göre yüzde yetmişi tuvalete kavuştu. Muhtarlar bunun yüzde seksenin üzerine çıktığını söylüyorlar. Yarından sonra yine köylere giderek bu konudaki çalışmaların katettiği mesafeyi ve gerçek yüzdeyi bizzat tespit edeceğim

Dülük orman alanındaki 1OO tonluk su deposu bitmek üzere. Orman yollarını YSE araçlarıyla yaptık. Piknik için biraz geciktik, ama kabahat bizde değil. Gelecek yıl inşallah Gaziantepliler güzel güzel piknik yaparlar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *