ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Dülük Milli Parkı halkın rahat edebileceği bir yer haline getirildi

Dülük Milli Parkı halkın rahat edebileceği bir yer haline getirildi
YAYINLAMA: 02 Haziran 2021 / 15.39
GÜNCELLEME: 02 Haziran 2021 / 15.39
Dülük Ormanı’ndan ilk hasat 300 ster odun satıldı. Milli parka 14 çeşme, 3 tuvalet ile 100 piknik masası yapıldı

Vali Fikret Koçak'ın büyük gayretleriyle Dülük Milli Parkı halkın rahatlıkla dinlenebileceği, piknik yapacağı bir yer haline getirildi. İlgililer tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre, Dülük Milli Park alanına 14 çeşme ve 3 genel tuvalet yaptırıldı. Tuvalet ve çeşmelerden kolaylıkla yararlanılması için çeşitti yerlere serpiştirildi. Hazırlatılan 100 piknik masası ağaçların altlarına yerleştirildi. Önümüzdeki piknik mevsiminden itibaren vatandaşlar rahatlıkla piknik masalarında oturacak, gerekil suları çeşmelerden sağlayacak.

Ayrıca çöplerin sağa sola atılmaması için beyaz renge boyatılan çöp varilleri kondu. Yangın çıkmasını önlemek için yemek ve kebap yapacak beton yerler yaptırıldı. Vatandaşların beton yerlerin dışında yemek ve kebap yapmamaları istendi. Dülük Milli Parkında çıkması muhtemel yangınlara karşı tedbirler alındı. Tamamlanan yangın kulesi vasıtasıyla yangın başlangıcı anında iletilebilecek. Telefon konulması çalışmaları sürdürülürken, haberleşme şimdilik telsizlerle sağlanıyor.

Dülük ormanlarından ilk ürün alındı. Yetişen ağaçlardan kuruyanları kesilerek yerlerine yeni fidanlar dikildi. İlgililer bu yıl 300 ster odunun şehrimizdeki bir sunta fabrikasına 550 bin liraya satıldığını bildirdi, ilk ürünün sağlanması ve satılmasını Kahramanmaraş’taki Orman Bölge Müdürlüğü yaptı. Gelecek yıllarda Dülük Orman alanından daha çok yararlarına olanaklarının bulunacağı, piknik yaparak dinlenme yanında odundan da daha çok faydalanma imkanının doğacağı vurgulandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *