ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Düğünlerde izin alma kaldırıldı

Düğünlerde izin alma kaldırıldı
YAYINLAMA: 25 Aralık 2022 / 20.45
GÜNCELLEME: 25 Aralık 2022 / 20.45
Adana 6.Kolordu ve Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Hatay ve İçel illeri sıkıyönetim komutanlığından yapılan açıklamaya göre, düğün ve eğlence törenleri serbest bırakıldı. Parti, dernek ve sendika toplantıları için 15 gün önceden izin alınacak.

Sıkıyönetim Komutanlığı Basın ve Halkla ilişkiler Şubesinden bu konuda yapılan 56 numaralı açıklama aynen şöyle:

Faaliyetleri yasaklananlar hariç, parti, dernek, mesleki kuruluşlar ve sendikaların tüzükleri doğrultusunda yapacakları toplantılar ile öğretim kurumlarındaki ilmi toplantı ve seminerler, gündem belirtmekle ve 15 gün önceden mülkü makamlar ve sıkıyönetim komutan yardımcılıkları ile sıkıyönetim komutanlığına bildirmek üzere izne bağlıdır.

Kooperatifler, hayır dernekleri, spor kulüpleri, okul koruma ve aile birliği dernekleri, cami yaptırma ve yaşatma dernekleri gibi kuruluşların tüzükleri doğrultusunda yapacakları toplantılar ile ticari ve ekonomik toplantılar, örf ve adetlere göre yapılacak olan dini törenler, nişan, düğün, nikah, sünnet, aile toplantıları ve eğlence yerlerindeki eğlenceler kamuyu rahatsız etmemek ve zarar vermemek kaydıyla serbest bırakılmıştır.

Mezkur bildirinin diğer maddeleri ile bugüne kadar yayınlanan tüm bildiriler aynen yürürlükte olup yasak ve kısıtlamalara uymayanlar hakkında 1402 sayılı sıkıyönetim kanununa göre şlem yapılacaktır.

Mehmet Önder / Korgeneral 6.Kor. ve Synt. K.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *