ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

DSP’nin iki kişilik bir parti olduğu görüldü 

DSP’nin iki kişilik bir parti olduğu görüldü 
YAYINLAMA: 11 Mart 2021 / 13.41
GÜNCELLEME: 11 Mart 2021 / 13.41
Piyasaların DSP’deki istifalardan etkilenmemesi için kısa sürede Siyasi Partiler ve Seçim Yasaları değiştirilerek erken seçime gidilmesi istendi. İktidar ve muhalefet partilerinin temsilcileri ülkenin kaosa sürüklenmeden soruna çözüm bulunması gerektiği görüşünde birleşti.

CHP İl Başkanı Metin Çelikel, Türkiye’nin önünde çözülmesi gereken acil sorunlar bulunduğunu söyledi ve “ Böyle bir ortamda siyasal kargaşa yaşanması talihsizliktir. Türkiye’nin ağır sorunlar altında ezildiği gerçeğini görmeyen hükümet ortakları, ülkenin bu noktaya gelmesine neden olmuştur. Siyasal hesaplar ülke yararının üzerinde tutulmuştur. Parti içi demokrasinin işletilmemesi bugünkü sonu hazırlamıştır dedi.

Türkiye’nin ekonomik sorunlarını süratle çözecek, AB ile entegrasyonu gerçekleştirebilecek bir yapılanmanın hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Çelikel, “Eğer seçimi bunları yapmak için bir araç olacaksa kaçınılmamalı. Parlamento içerisinde olasılıklar dikkate alınarak Türkiye’nin AB’ye üye olma yolunda yakaladığı fırsatın kaçırılmaması gerek. AB’ye uyum yasaları çıkarılmalı, Siyasi Partiler ve Seçim Yasaları demokratik şekilde yeniden düzenlenmelidir” dedi.

Hükümette yaşanan gelişmeler ve DSP’deki istifaların AB konusunda yaşanan tıkanmalardan kaynaklandığını söyleyen ANAP eski İl Başkanı Mehmet Büyüknacar ise, “Şu sıra çok akıllı olmak, akıllıca karar vermek gerek. AB treni kaçırılmamalı. AB ile ilgili yasalar çıkarılmalı Siyasi Partiler ve Seçim Yasaları düzenlendikten sonra daha kısa bir sürede seçime gidilebilir Bunları yapmadan erken seçime gidildiğinde erken seçim isteyen partiler sandığın altında kalacaktır. İş olsun diye secime gidilmez” dedi.

MHP İl Başkanı Süleyman Uçan, Başbakanın sağlığı üzerine politika yapmadıklarını belirterek, “Ecevit’in bu ülkeye hizmeti oldu. Ülkeyi sevdiğini de biliyoruz. Ama Ecevit’in hastalığını bahane eden Avrupa, Türkiye için hasta adam, güvenilir ülke değil diyor. Uzun zamandan beri işadamlarımız da Başbakanın hasta olduğunu, bu nedenle görevi bırakması gerektiği yönünde çaba gösterdi. Bahçeli, 3 Kasım’da Ecevit’in liderliğinde erken seçime gidilmesini önerdi. Daha sonra genel başkanımız milletvekillerimizi Ankara’da toplayarak 110 imza toplayıp, bu yöndeki teklifimizi TBMM’ye taşıdı. Seçimden sonra kuvvetli hükümetler çıkabilir, dolayısıyla AB’ye uyum yasaları çıkabilir. Ama hiç kimse Kıbrıs’ı Rumlara veremez, kimse Apo’yu asmama gibi bir karar alamaz” diye konuştu.

DSP içinde yaşanan istifaların piyasayı etkilemeyeceğini ileri süren Uçan, zaten paradan para kazananların zaman zaman manipülasyon yaptığım ifade ederek, DSP’deki istifaların da parti içi demokrasinin olmamasından ileri geldiğini vurguladı. İstifalarla DSP’nin iki kişilik bir parti olduğunun görüldüğünü kaydeden Süleyman Uçan, “Bu sözleri partinin üst düzeyinde görev alan insanlardan duyduk. Onlar açıklıyor. İsmi DSP ama kendisinin demokratik olmadığı görüldü” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *