ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

DSP’de ortalık toz duman

DSP’de ortalık toz duman
YAYINLAMA: 26 Temmuz 2021 / 13.23
GÜNCELLEME: 26 Temmuz 2021 / 13.23
Seçimin DSP açısından çok sürpriz sonuçlandığını ifade eden DSP Milletvekili Adayı Sadettin Koyun, beklenmedik bir yenilgi aldıklarını, bunda en çok parti yöneticilerinin payının olduğunu kaydetti.

Koyun, ülkeye hizmet eden insanların her zaman cezalandırıldığını, buna da anlam veremediklerini kaydetti.

Seçimde özellikle Genç Parti’nin sürpriz yaptığını hatırlatan Koyun, sandıktan çıkan sonuca saygılı olduklarını söyledi. Sonucu halkın takdiri olarak yorumlayan Sadettin Koyun, “İktidarda olan partiler her zaman oy kaybetti. Fakat bu kadarını hiç beklemiyorduk. Kendi örgüt üyemiz partiye oy vermedi. Örneğin Karkamış ilçesinde 10 tane yönetim kurulu üyesi var, sandıktan çıkan oy 12. Böyle particilik olur mu? Bu durum DSP’nin örgütsel bazdaki gücünü gösteriyor” dedi.

Türkiye’nin çıkarını gözeterek koalisyon ortaklığını kabul ettiklerini söyleyen Sadettin Koyun, “Bunun bedelini de seçimde 1.2 gibi bir sonuçla ödedik. Ülkemizde aslında her zaman hizmet edenler, hep cezalandırılmışlardır. DSP hükümet ortağı olduğu dönemde sahip olduğu Bakanlıklarda partizanlık yapmadı, yöneticileri ihale takipçiliği yapmadı” dedi.

Partili seçmenin çoğunun AKP ve CHP’ye oy verdiğini tahmin ettiğini belirten Koyun, “Fakat DSP böyle kalmayacaktır. DSP’nin programını, tüzüğünü benimseyenler en kısa zamanda DSP'yi layık olduğu yere taşıyacaklardır. Biz görevimizi yaptık. DSP’de verilecek göreve her zaman hazırım. Ulusal sol olarak görevimi yaptım.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *