ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

DSP ve MHP paslaşarak cezaevlerini boşaltacak!

DSP ve MHP paslaşarak cezaevlerini boşaltacak!
YAYINLAMA: 28 Aralık 2020 / 13.12
GÜNCELLEME: 28 Aralık 2020 / 13.12
Cumhurbaşkanı’nın vetosuna rağmen hükümetin Mehmet Ali Ağca ve Haluk Kırcı gibi insanlara af yolunu açma çabası kamuoyundan büyük tepki alıyor.

 

DYP eski İl Başkanı Cemal Altunbaş, konuyla ilgili olarak Sabah’a görüşlerini açıklarken, “Türkiye’nin böyle bir affa ihtiyacı yok. Bu aftan dolayı bir takım şüphelerimiz var. Sanki DSP ile MHP paslaşarak içerideki hırsızı, katili, adi suçluları bırakacaklar gibi. Çünkü bir mahkum cinayetten dolayı 10 yıl hapis cezası almışsa, sen kalkıp bunu affediyorsun. Üstelik sokağa saldığın bu insanların sivil yaşam ile uyum sağlaması için verdiğin eğitim yok, iş imkanı yok. O zaman cezaevinden çıkan, suç işleyip yeniden cezaevine girecek. Bunun başka şekli var mı? Üstelik yaşam hakkı en kutsal haktır. Kimse kimsenin yaşam hakkını gasp edemez. Ben affı tasvip etmiyorum” dedi.

MHP Şahinbey İlçe Başkanı Edip Eyikoçak, af çıkarılmasının dürüst insanların vicdanını yaralarken, devlete olan güveni de zayıflattığını belirterek, “Cumhurbaşkanı bu konuda son derece hassas davranmıştır. Çünkü bundan bir süre önce çıkarılan af, zaten kamu vicdanını yaraladı. Üstelik afla çıkanlar birkaç ay gibi çok kısa sürede tekrar suç işleyip cezaevine döndü. Sık sık af çıkarılması 'suç işleme oranını artırıyor. Suç işleyen nasıl olsa af çıkar diye bildiğinden geri kalmıyor. O zaman ülkede namuslu, dürüst vatandaş vicdanen rahatsız oluyor. Cumhurbaşkanı da sanırım tüm bu olumsuzlukları dikkate alarak, kamu düzenini bozacak kanunu veto etmiştir” dedi.

Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Erol Karabay, ikinci kez çıkarılması planlanan af yasasının demokrasi katili Mehmet Ali Ağca ile 7 gencin ölümüne yol açan Haluk Kırcı gibi katilleri de kapsadığını belirterek, “Böyle bir affa kesinlikle karşıyım. Bu tür insanların dışarıda olmasından büyük rahatsızlık duyarız. Ağca demokrasiyi yaralamıştır, Kırcı 7 gencin katledilmesi olayının sanığıdır. Böyle insanların affedilmesi bir cinayet olur. Cumhurbaşkanı Sezer’in bu yöndeki tavrını destekliyoruz. Af çıkacaksa düşünce suçlusu binlerce masum insan var içeride, onlar için çıksın. Adi suçlular için değil” diye konuştu.

DSP İl Sekreteri Ahmet Yaşar, genişletilmiş aftan yana olduklarını belirterek şöyle konuştu: “Aslında af bir zorunluluktan ortaya çıkıyor. Af, bir adaletsizliğin, olumsuzluğun, haksızlığın sonucunda, hatta yasalardaki eksikliklerden dolayı 3-5 yılda bir gündeme geliyor. Fakat biz düşünce suçlularını da kapsayan, katil olmayanları da içerisine alan genişletilmiş aftan yanayız. Çıkacak olan af aynı zamanda toplumsal barışa da hizmet etmeli. Bu durumları gözeten aftan yanayız.”

Emeğin Partisi İl Başkanı Mecit Bozkurt,  Cumhurbaşkanı Sezer’in af yasasını veto etmesinin olumlu bir hareket olduğunu söylerken, “Eğer illa bir af çıkarılacaksa bu genel af olmalı. Yani siyasi suçluları da kapsamalı. Bugün düşüncesinden dolayı binlerce insan cezaevlerinde. Kısa süre önce tamamen adi suçlulara yönelik af çıkarıldı. Fakat çıkan insanlar yine aynı suçu işleyip cezaevine döndü. Hiçbir faydası olmadı. Aslında insanları suça iten etkenler ortadan kaldırılmalı. Açlık sınırı 900 milyon civarında ama asgari ücret 163 milyon lira. Krizden dolayı 2 milyon civarında insan işsiz kaldı, eğitim sağlık sorunları çığ gibi büyüyor insanların bir güvencesi yok Böyle bir ortamda suç oranları azalmaz suç işleyen de azalmaz. Önce bu sorunlara çözüm bulunmalı. Bunlara çözüm bulunmadan ne kadar af çıkarılırsa çıkarılsın hiçbir faydası olmaz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *