ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

DSP ile MHP birbirine karıştı

DSP ile MHP birbirine karıştı
YAYINLAMA: 05 Kasım 2020 / 17.53
GÜNCELLEME: 05 Kasım 2020 / 17.53

DSP Araban İlçe Başkanı Mustafa İlik ve yönetim kurulu üyeleri istifa etti. Bu göreve DSP İl Başkanı Erdal Çerkez tarafından ilçede MHP’li olduğu belirtilen Baki Şahin’in atandığı bildirildi. Eski ilçe başkanı İlik, istifa gerekçesini genel merkeze bildirdiğini kaydetti. İlik, Milli Eğitim’de süren MHP kadrolaşmasının verdiği sıkıntıyı genel merkeze iletmesine rağmen ilgilenen olmadığını, buna tepki olarak görevden istifa ettiğini kaydetti.

DSP eski İlçe Başkanı İlik, ilçedeki MHP kadrolaşmasının engellenmesi ve gelişmeler hakkında bilgi almak için Kaymakam Canan Hançer’e gittiğini belirterek, “Kaymakamın yanına iktidar partisini temsilen gittim. Oturmak istediğimde beni azarlar şekilde ‘Sana kim otur dedi?’ bunu üzerine oturama-yacağım yerde benim işim yok diyerek aynlmak istedim, o sırada polis zoru ile beni alı koyu,p ‘Beni dinlemek zorundasın. Benim dediğim olur. Ben milliyetçi biriyim kendi kadromu kura-nm. İstersen git Bakan’a şikayet et. Eğer Bakanlık buraya yeni müdür atasın sicilini bozar yine göreve atamam’ diye beni azarladı ve makamı terkettim.

Durumu il başkanlığına ve genel merkeze ilettim. Ancak şu ana kadar bir gelişme olmadı. Eğer burada bir partinin kadrolaşmasına seyirci kalacaksam burada ne işim var? Partiden gerekli ilgiyi görmeyince görevden istifa etmek zorunda kaldım. Çünkü bir iktidar partisini temsilen bir sorunla ilgili devletin ilçedeki en üst yetkilisinin yanına konuşmaya gidiyorum, fakat azar işitiyorum. Buna ne o Kaymakamın hakkı var, ne de benim böyle bir azar işitmeye?” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *