ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

DSP de Ecevit de misyonunu tamamladı

DSP de Ecevit de misyonunu tamamladı
YAYINLAMA: 11 Mart 2021 / 13.39
GÜNCELLEME: 11 Mart 2021 / 13.39
DSP Genel Merkezi’ndeki istifaların ardından il ve ilçe teşkilatlarında da hareketlilik başladı. Gaziantep’te 4 belediye meclis üyesi ile bazı partililer istifa ettiklerini açıkladı. İstifa eden meclis üyeleri milletvekillerinin istifasının haklı olduğunu görüşünü savunurken, parti içi demokrasinin olmamasından yakındı.

DSP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Grup Başkan Vekili Nilgün Kargıner, Şıho Toplar, Halil Kaya ve Niyazi Doğan dün partilerinden istifa etti. DSP kurultay delegesi Hüseyin Kaya, daha önce partide görev alanlardan Şahinbey eski ilçe başkanı Ökkeş Şahin, ilçe sekreteri Hüseyin Cahit Kargıner, sayman Mehmet Tabur, il yönetim kurulu üyesi Devlet Sayar ile Ekrem Zer da partiden istifa ettiklerini açıkladı.

DSP Belediye Meclis üyeliğinden istifa eden Şıho Toplar, partiden toplu istifalar beklediklerini ifade ederek, “Aslında Ecevit hasta olduğu için çekilmesi gerekti. O zaman olay bu boyuta gelmezdi. Tüm bunlar Ecevit’in hastalığından ve görevi bırakmamasından kaynaklanıyor. İstifalar doğru, hatta destekliyorum ve yeni oluşumları bekliyorum. Bence DSP artık bitti.”

İstifaların sürpriz olmadığını söyleyen Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Halil Kaya, “Aslında istifaları bekliyorduk. Parti içi demokrasi sağlıklı işlemiyordu. Başbakan hastalandığında çekilmeliydi. Yıllardır bu partiye hizmet edenler olarak ayrılmak bizleri üzüyor, ama başka seçenek yok. Parti bu duruma gelmemeliydi” diye konuştu.

DSP’li Ekrem Zer ise genel merkez düzeyindeki istifaları olumlu bulduğunu ifade ederek, “DSP ve Ecevit misyonunu tamamladı. Siyasi Partiler ve Seçim Yasalarında gerekli değişiklik yapılarak erken seçime gidilmeli” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *