ANASAYFA arrow right Sağlık

DSÖ'den tüm ülkelere: Her şüpheliye test yapın

DSÖ'den tüm ülkelere: Her şüpheliye test yapın
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.41
DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, virüsle ilgili olarak tüm hükümetlere testlere ağırlık verme çağrısında bulunarak, “Tüm
DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, virüsle ilgili olarak tüm hükümetlere testlere ağırlık verme çağrısında bulunarak, “Tüm ülkelere basit bir mesajımız var: Test, test, test” dedi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ/WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ'nün Cenevre'deki merkezinde sanal basın toplantısı düzenledi.
Ghebreyesus, sadece kendisinin ve DSÖ yetkililerinin bulunduğu toplantıda görüntülü, yazılı, e-posta ve telefonla gelen soruları yanıtladı.
Ghebreyesus, virüsle ilgili olarak tüm hükümetlere testlere ağırlık verme çağrısında bulunarak, “Tüm ülkelere basit bir mesajımız var: Test, test, test. Her şüpheli Covid-19 vakası için test yapın" dedi.
Testi pozitif çıkanların derhal karantinaya alınması ve son 2 günde temasta olduğu kişilerin araştırılmasının önemine işaret eden Ghebreyesus, bu kişilerin de test edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Ghebreyesus, her gün küresel talebi karşılamak için daha fazla test kiti üretildiğini belirterek, 120 ülkeye toplam 1,5 milyon test gönderdiklerini, şirketlerle daha fazla testlerin üretimi için iş birliği yaptıklarını söyledi. bianet
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *