ANASAYFA arrow right Sağlık

DSÖ: Son 24 saatte vaka sayısında rekor kırıldı

DSÖ: Son 24 saatte vaka sayısında rekor kırıldı
YAYINLAMA: 14 Eylül 2020 / 15.23
GÜNCELLEME: 14 Eylül 2020 / 16.15
Dünya Sağlık Örgütü rakamlarına göre son 24 saatte bilinen 307 bin 930 yeni vaka kaydedildi. En büyük artış Hindistan, ABD ve Brezilya'da.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ/WHO), yeni koronavirüs enfeksiyonlarının sayısında bir günlük rekor bir artış kaydetti ve 24 saatte 307 bin 930 yeni vaka rapor edildi.

Ölü sayısı ise 5 bin 500'den fazla artarak küresel toplamı 917 bin 417'ye çıkardı.

Enfeksiyonlarda en büyük artış Hindistan, ABD ve Brezilya'da bildirildi.

Dünya çapında, yarısı Amerika kıtasında olan 28 milyondan fazla doğrulanmış vaka bulunuyor. 

Yeni vakalar için önceki bir günlük rekor, DSÖ 306 bin 857 yeni enfeksiyon bildirdiği 6 Eylül'de gerçekleşmişti.

Vakalar en çok nerede artıyor? 

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre Hindistan Pazar günü 94 bin 372 yeni vaka bildirdi, onu 45 bin 523 ile ABD ve 43 bin 718 ile Brezilya izledi.

ABD ve Hindistan'da 1.000'den fazla yeni ölüm kaydedilirken, Brezilya, son 24 saat içinde 874 kişinin Covid-19 sebebiyle öldüğünü söyledi.

Hindistan, ABD'nin ardından dünyanın en büyük ikinci doğrulanmış vaka sayısına sahip. Geçen hafta Ağustos ayında yaklaşık iki milyon Covid-19 vakası olduğu açıklandı. bu salgın başladığından beri dünyadaki en yüksek aylık çetele.

Resmi verilere göre, ülkede günde ortalama 64 bin vaka görüldü - Temmuz ayındaki ortalama günlük vakalar % 84 arttı. Eylül ayının başından bu yana ölü sayısı her gün 1.000'i aştı.

Brezilya, dünyanın en yüksek üçüncü vaka sayısına sahip ülkesi olarak dört milyondan fazla vaka kaydetti. Ülke, Latin Amerika'da şimdiye kadar yaklaşık 131 bin ölümle en yüksek ölüm sayısına sahip.

ABD, dünyadaki toplam koronavirüs vaka sayısının neredeyse dörtte birini - altı milyondan fazla - rapor etti. Temmuz ayında günlük vaka sayısında artış görüldü, ancak sayılar o zamandan beri düşüşe geçti.

ABD, 194 bin'den fazla ölümle Covid-19'dan kaydedilen dünyanın en yüksek ölüm oranına sahip ülke.

Başka yerlerde durum ne?

Avrupa'daki ülkeler, virüsün yeniden canlanacağına dair korkuların ortasında artan sayıda günlük vaka kaydediyor.

En kötü etkilenen bölgelerde yerel karantinalar uygulamaya geçiyor ve insanların maske takmaları ve sosyal mesafe kurallarına uymaları için yeni yaptırımlar uygulanmaya başlıyor.

Virüsün yeniden dirildiğini gören diğer ülkeler arasında Peru, İsrail, Güney Kore ve Avustralya bulunuyor.

Pazar günü, Avustralya'nın Victoria eyaletinde polis, sokağa çıkma yasağına uymadıkları için 70'ten fazla protestocuyu tutukladı.

Salgınla ilgili komplo teorilerini paylaşan sosyal medya gruplarının teşvik ettiği Melbourne kentinde düzenlenen protestoya yaklaşık 250 kişi katıldı.

Victoria, vakaların% 75'ini ve ölümlerin% 90'ını oluşturan Avustralya'daki salgının merkez üssü oldu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *