ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Dr. Akdemir, Sosyal Sigortalar Hastanesi Başhekimi, Dr. Sami Daçe ise Cumhuriyet Başsavcısı idi

Dr. Akdemir, Sosyal Sigortalar Hastanesi Başhekimi, Dr. Sami Daçe ise Cumhuriyet Başsavcısı idi
YAYINLAMA: 19 Haziran 2020 / 12.19
GÜNCELLEME: 19 Haziran 2020 / 12.19

Milli Güvenlik Konseyi Sekreterliği tarafından yapılan açıklamadan öğrenildiğine göre tüm yurtta olduğu gibi ilimizden de Danışma Meclisine gidecek olan üyeler belli oldu. İlimizi temsil edecek olan üyelerden birisi Sosyal Sigortalar Hastanesi Baştabibi Dr. Mehmet Akdemir, diğeri de Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Sami Daçe.

Danışma Meclisine seçilenler 19 Ekim pazartesiden itibaren Ankara'ya giderek BMM’de kurulan özel danışma bürosuna başvurarak işlemlerini tamamlatacaklar. Müracaatlar 22 Ekim Pazar gününe kadar tamamlanmış olacak.

İşlemlerini tamamlatan Danışma Meclisi üyeleri Milli Güvenlik Konseyinin seçtiği 40 üye ile birlikte 23 Ekim günü saat 10’da Büyük Millet Meclisi salonunda toplanarak Kurucu Meclisi meydana getirecekler.

Milli Güvenlik Konseyi tarafından seçilen 40 kişilik Danışma Meclisi üyeleri arasında İstanbul'dan bir gazeteci, sendikacılar, işçiler, sinema rejisörü ve memurlar da bulunuyor. Bunlar da aynı zamanda Büyük Millet Meclisine giderek illerden seçilenlerle birlikte çalışmaya başlayacak. Bilindiği gibi Kurucu Meclis 120 illerden seçilen temsilcisiyle 40 Milli Güvenlik konseyi tarafından seçilen üyelerden oluşuyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *