ANASAYFA arrow right Ekonomi

Dövizdeki dalgalanma, sigorta fiyatlarını yükseltecek

Dövizdeki dalgalanma, sigorta fiyatlarını yükseltecek
YAYINLAMA: 09 Ağustos 2020 / 19.46
GÜNCELLEME: 09 Ağustos 2020 / 20.19
GTO Meclis Üyesi ve Gazi Sigorta Aracılık Hizmetleri LTD ŞTİ sahibi Hasan Ali Gözükara, yaptığı açıklamada, dövizin sigorta sektörünü doğrudan etkilediğinin altını çizerken, “Araç parçaları dövize endeksli olduğu için dövizdeki dalgalanmalar hasar maliyetleri etkileyeceği gibi sigorta fiyatlarının da yükselmesine neden olabilir” şeklinde konuştu.

Fiyatlar yükselirse, başta sigorta acenteleri olumsuz etkilenir

Sigorta fiyatlarının yükselmesini istemediklerini belirten Gözükara, “Sigorta maliyetlerinin artması insanları daha da zor durumda bırakacaktır. Sigorta şirketleri Mart ayından sonra sigorta fiyatlarında indirim yaptılar. Bu sektör açısından sevindirici bir durum oldu. Çünkü müşterilerimize indirimli sigorta fiyatları sunma imkanı elde ettik. Ancak son zamanlarda dövizde meydana gelen dalgalanmalar neticesinde fiyatlar yükselirse ilk başta sigorta acenteleri olumsuz etkilenir. İnşallah böyle bir durum olmaz” temennisinde bulundu.

Dövizdeki hareketlenmenin bir an önce durması gerek

Dövizdeki hareketlenmenin bir an önce durması gerektiğini kaydeden Gözükara, pandeminin sektör üzerindeki olumsuz etkilerini sürdürdüğünü kaydetti. “Koronavirüs salgınının etkilemediği bir sektör yoktur. Sürecin başladığı ilk zamanlarda ‘Evde kal’ çağrısı doğrultusunda çoğu acentemiz acentelerini kapatarak, homeofis çalışarak, müşterilerine telefon üzerinden hizmet vermeye çalıştı. Birçok acentemiz ofislerini açtı, ama sayıları az da olsa bunu sürdüren acentelerimiz mevcut. Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınması gereken tüm tedbirleri almış bulunmaktayız. Misafir koltukları kaldırdık, olan koltukları sosyal mesafeye göre ayarladık, içeriye maskesiz kimseyi almıyoruz, müşterilerimizin ateşleri ölçülüyor, ofisler düzenli olarak dezenfekte ediliyor” dedi.

Sigortacılık sadece poliçe kesmek değil, poliçe sonrası verilen hizmettir

Gazi Sigorta Aracılık Hizmetleri LTD ŞTİ sahibi Hasan Ali Gözükara, acentelerin sigorta sektörünün en önemli satış kanalı olduğunu vurgularken, ülke genelindeki sigorta satışlarının yüzde 60’ının acenteler üzerinden yapıldığını açıklarken, konuşmasını cümlelerle sürdürdü: “Yüzde 60 olan oranının artmasını temenni ediyoruz ve artması için çalışmalar yapıyoruz. Çünkü sigortacılık sadece poliçe kesmek değil, poliçe sonrası verilen hizmet, riski doğru belirleyip ihtiyaca göre teminatlar sunmaktır. Acenteler, riski doğru belirleyip müşterinin teminatını ona göre oluşturuyor. Gerek internet, gerek banka gerekse diğer dağıtım kanalları poliçe kesiyorlar, fakat müşteri hasarda acenteden aldığı hizmeti alamaz. Acentelere 7 gün 24 saat her an ulaşabilirsiniz. Hasar psikolojisini acenteden başka hiç kimse doğru şekilde yönetemez. Sigortacılığın temelinde bu var.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *