ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Döviz korkutuyor

Döviz korkutuyor
YAYINLAMA: 08 Eylül 2021 / 13.27
GÜNCELLEME: 08 Eylül 2021 / 13.27
Piyasalara yeniden hakim olan karamsarlık ve ABD’nin Irak’a savaş hazırlığı döviz piyasasını hareketlendirdi. Dövizdeki yükseliş, piyasaları tedirgin ederken yatırımcılar dövize hücum etti. Bu arada öğle saatine kadar 50 bin lira yükselen döviz piyasalarda korku yarattı.

Dün güne bir milyon 650 bin lira ile başlayan Dolar saat 14.00’e kadar bir milyon 695 liradan satıldı. Aynı şekilde Euro güne bir milyon 690 bin liradan başlarken bir milyon 750 bin liraya kadar yükseldi.

Merkez Bankası’nın müdahalesi ile dövizin hızı kesildi. Döviz Büfeleri Derneği eski Başkanı Doğan Kurt, birkaç saat içerisinde dövizdeki anormal yükselişin piyasada tedirginlik yarattığını belirterek, dövizdeki yükselmeye bakan bazı vatandaşların döviz almaya yöneldiğini açıkladı. Böyle durumlarda dövizin alınıp satılmasının riskli olduğunu söyleyen Kurt, yatırımcılara beklemelerini tavsiye etti.

Piyasalardaki ani hareketlenmede hükümetin izlediği kaypak politikaların yanı sıra ABD’nin Irak’a saldırı hazırlığında olmasının etken olduğunu belirten Kurt, “Hükümet istikrarlı politika izlemeli. Bugün piyasalar seçim öncesine tekrar döndü. Döviz piyasasında belirsizlik hakim. Bu gidiş hoş değil” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *