ANASAYFA arrow right Ekonomi

Döviz dalgalandı

Döviz dalgalandı
YAYINLAMA: 18 Kasım 2020 / 21.10
GÜNCELLEME: 18 Kasım 2020 / 21.10
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) düzenlediği Türkiye Ekonomi Şurası'na katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan Türkiye ekonomisinin ‘şahlanış dönemine’ gireceğini iddia etti. Yarın yapılacak Merkez Bankası toplantısı öncesinde faiz konusuna da değinen Erdoğan'ın açıklamaları sonrası 7,73 seviyelerinde olan dolar/TL kuru açıklamanın ardından 7,77'nin üzerine çıktı. Daha sonra da düştü. Borsada ise bankacılık hisseleri sert dalgalandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faizle bizler gerçek anlamda yatırım yapabilir miyiz? İstihdam yapabilir miyiz? Üretim yapabilir miyiz? Mümkün değil. Öyleyse bizim bu noktada çok daha dikkatli olmamız lazım. Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor. Bunun için sizlerle istişareye önem veriyoruz. Aldığımız tüm kararlarda attığımız tüm adımlarda sizlerle kurduğumuz ortak akıldan faydalanıyoruz. Son 18 yıldır büyük mesafe kat ettiğimiz demokrasi ve kalkınma yolunda 365 oda ve borsamız lokomotif görevi gördü.

“Birçok iş insanımızla konuştuğumda “Beni faiz batırdı” diyorlar. Önümüze çıkan engelleri aşarak hedeflerimize doğru yürümeye devam edeceğiz. Özellikle nakit akışından teşviklere kadar çok sayıda destek paketini hayata geçirdik.

"Hedefimiz tek haneli enflasyon"

"Şimdi önümüzde yeni bir dönem var. Artık çok daha güçlü bir şekilde üretime, yatırıma, istihdama ve ihracata odaklanmamız gerekiyor. Artık vites yükseltmenin bile yeterli olmadığı, araç değiştirmenin gerektiği bir dönemdeyiz. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız. İşte hukuk ve ekonomi reformları bu yeni dönemin hazırlıklarıdır. Hedefimiz bir an önce tek haneli enflasyon rakamlarına ulaşmaktır. Ülkemiz, şahlanış dönemine giriyor. Yerli ve yabancı yatımcılar için en uygun şartları sağlamaya devam edeceğiz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *