ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Dostluk bağını güçlendirelim

Dostluk bağını güçlendirelim
YAYINLAMA: 21 Nisan 2021 / 16.15
GÜNCELLEME: 21 Nisan 2021 / 16.15
Suriye ile Türkiye arasında birçok ortak nokta olduğuna işaret eden Hama Valisi Muhammed Said Akil özellikle Gaziantep, Adana, Kahramanmaraş gibi illerin Suriye ile aile bağı bulunduğunu söyledi.

Suriye Arap Cumhuriyeti Hama Valisi Muhammed Said Akil ve beraberindeki Hama Milletvekili Mayad Yakup, Belediye Başkanı Mervun Halvani, Valilik Özel Kalem Müdürü Ahmed El- Semir ile Valilik Teknik Bürosu Müdürü Vahid El-Yusuf, Vali Erhan Tanju’yu ziyaret ederek kentin sanayisi ve ticaretiyle ilgili bilgi aldı. Vali Tanju’nun davetlisi olarak gelen Suriye heyeti GTO ve GSO başkanlarını da ziyaret etti. Hama Valisi Muhammed Said Akil’in valiliği ziyareti sırasında bir konuşan Tanju, iki ülkenin sosyal ve coğrafi anlamda benzerlikleri olduğunu ifade ederek, bu bağlamda gelecekteki projelerin daha çabuk ivme kazanacağına dikkat çekti.

İki ülke arasında kurulan dostluk köprüsünün ebediyen sürmesi gerektiğini anlatan Vali Tanju, Hama Valisi ve heyetini Gaziantep’te görmekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Tanju, ayrıca ticari işbirliği konusunda atılan adımların da iki ülkeye yarar getireceğine inandığını söyledi. Hama Valisi Dr. Muhammed Said Akil ise, Gaziantep’e gelişlerinde benzeri olmayan bir karşılama gördüklerini, Türk misafirperverliğinin önemini bir kez daha anladıklarını vurguladı. İki kent arasında geçmişten bugüne gelen sosyal, kültürel ve ticari bağın bundan sonra da devam etmesi için iki kardeş kente büyük görev düştüğünü kaydeden Vali Akil, ticaret ve sanayinin gelişmesi için uzman kişilerin taşın altına ellerini koyması gerektiğini açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *