ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Dört nüfuslu bir ailenin geçim standardı bellidir

Dört nüfuslu bir ailenin geçim standardı bellidir
YAYINLAMA: 02 Ağustos 2022 / 14.12
GÜNCELLEME: 02 Ağustos 2022 / 14.12
Hükümetin, emeklilere Şubat ayından itibaren geçerli olacak şekilde verdiği seyyanen zam ülke şartlarına göre normal karşılanırken, gelir dağılımındaki adaletsizliğe dikkat çekildi.

DİSK’e bağlı Tüm Emekliler Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Fethi Yıldırım, Kasım ayından bu yana zam beklediklerini belirtirken, “Dört nüfuslu bir ailenin geçim standardı bellidir. Verilen zamlarla alınan aylık, yalnız iki nüfuslu aileye yetecek kadar. Fakat ülke şartlarına göre normal bir zam” dedi.

Yıldırım. “Hükümetten zamların hepsi emeklilere verilsin istemiyoruz. IMF’ye kucak açmayacaksak, işsizlik ortadan kalkacaksa, biz emekliler olarak değil zam, iki maaşımızı dahi almayız. Üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Yalnız şuna karşıyız. Asgari ücret 223 milyon gibi komik bir rakamda tutuluyor. Gelir dağılımının eşit şartlarda olmasından yanayız. Milli gelirden herkes kendine düşen payı almalıdır” dedi. Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Şube Başkanı Şakir Özdek işe, “Zamlar ayrı miktarlarda verildi. Örneğin 525 milyon alan emekliye de 75 milyon lira, 225 milyon lira alana da 75 milyon lira zam yapıldı. Bu çok adaletsiz bir sistemdir. Biz verilen bu zammı az alan emeklimize yeterli görmüyoruz. Sosyal dengenin oluşması gerekirdi” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *