ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Doppler Ultrason’la daha kolay teşhis

Doppler Ultrason’la daha kolay teşhis
YAYINLAMA: 07 Mart 2023 / 12.52
GÜNCELLEME: 07 Mart 2023 / 12.52
Amerikan Hastanesi, tıbbi cihaz yönünden kendini yeniliyor. Hastaneye piyasa değeri yaklaşık 90 bin dolar olan renkli Doppler Ultrason cihazı satın alındı.

Damarlardaki kan dolaşımını ve damar tıkanıklığını açıkça gösteren renkli filmlerin alındığı bu cihaz, hekimlerin işini kolaylaştırıyor.

Damar tıkanıklarını gösteriyor

SEV Amerikan Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr. M. Ali İkidağ, daha önce filmlerin renksiz olarak çekildiğini belirterek, şimdi yeni alınan cihazla filmlerin renkli çekildiğini, hekimin hastaya buna göre tedavi uyguladığını ve çok büyük kolaylıklar sağladığını açıkladı. Renkli Doppler Ultrason cihazıyla damarların içindeki kanın akımının belirlendiği, özellikle damar hastalıkları ve şeker hastalıklarında ortaya çıkan atar damar problemleri, varisler, boyun damarlarındaki kireçlenme, tansiyonu olan hastalarda böbrek damarlarının görüntüsünün açıkça görülebildiğini ve filme kaydedildiğini söyleyen Dr. İkidağ, “Renkli Doppler Ultrason Cihazı kanalıyla tansiyonu ve şekeri olan hastaların, gebe kadınların bebeklerinin gelişiminin takip edilmesi, siroz hastalarında karaciğer damarlarının değerlendirilmesi gibi sonuçları sağlıklı şekilde elde etme imkanı var. Ereksiyon problemi lan hastalarda penis damarlarının değerlendirilmesi yapılabiliyor” dedi.

Tümörün iyi ya da kötü olduğu tespit edilebiliyor

Hekimler tarafından istenilen damarlarla istenilen bilgilerin filmi çekilebildiğini kaydeden Dr. İkidağ, “Hekimler verdiğimiz raporlara göre teşhisini koyarak tedavi uyguluyor. Renkli doppler Ultrason cihazıyla hastanın tümörünün iyi ya da kötü olup olmadığı konusunda da sağlıklı bilgiler alınabiliyor. Şeker ve tansiyonu olan gebe hastaların karnındaki bebeklerin sağlıklı olup olmadığı konusunda annenin damarlarına bakarak bilgi sahibi olunuyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *