ANASAYFA arrow right Sağlık

Döner sermaye ödemelerinde tüm çalışanları memnun edecek bir sisteme geçilmeli

Döner sermaye ödemelerinde tüm çalışanları memnun edecek bir sisteme geçilmeli
YAYINLAMA: 12 Temmuz 2020 / 19.09
GÜNCELLEME: 12 Temmuz 2020 / 19.09
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, pandemi nedeniyle üç aylık döner sermaye ödemelerinin %100 tavan üzerinden verileceğinin açıklandığını, ancak pandemi sona ermemesine rağmen ödemelerin kesildiğine dikkat çekerek basın açıklaması yaptı.

Sağlık teşkilatlarında çalışanların, pandeminin ilk günlerinde olduğu gibi yüksek performansla çalıştığına dikkat çeken ve halkın sağlığıyla ilgili konularda taviz vermeden yine özverili bir şekilde görevlerinin başında bulunduğunu belirtti.

 Taşkın şunları söyledi: “Ülkemizin pandemiyle tanıştığı ilk günlerde sağlık çalışanları soğukkanlı bir şekilde salgınla mücadele etmiş, özverili bir şekilde görev yaparak halkın güvenini kazanmış ve yine başarıyla yürüttükleri görevleri nedeniyle halkın paniğini yumuşatmışlardır. Salgınla yakın temasta bulunmalarına rağmen hastalarını tedavi ederek sağlıklarına kavuşmalarına vesile olmuşlardır. Korkusuzca salgının üzerine gitmişler, hatta evlerine gitmeyerek çoluk çocuğuna hasret bir şekilde görevlerini sürdürmeye devam etmişlerdir. Halkın korku ve panikle sağlık çalışanlarından kaçtığı dönemlerde onlar otellere alınmamışlar, meslektaşlarının şehit olmalarına rağmen görevlerini bir saniye olsun aksatmamışlardır.

Bu dönem de sağlık teşkilatlarının tüm çalışanları tüm olumsuz koşul ve şartlara rağmen görevlerini aksatmadan sürdürmüşlerdir. Bu çalışma karşısında Sağlık Bakanlığı’nca Mart-Nisan-Mayıs aylarında döner sermaye ek ödemelerinin %100 tavandan verileceği açıklanmıştır. Son zamanlarda salgının yavaşladığı düşünülerek kısıtlamalar kaldırılmaya başlanmış, %100 tavan üzerinden ödenen döner sermaye ödemesi de sonlandırılmış ve ödemeler kesilmiştir. Hâlbuki salgının sona ermediği ve bazı illerde artmaya devam ettiği görülmektedir. Hastaneler de pandemiyle ilgili mücadelede sağlık çalışanlarının riski aynı şekilde devam etmektedir.

Sendikamıza gelen yoğun talepleri Sağlık Bakanlığı’nın dikkatine sunuyoruz.

Öncelikle bu zorlu süreçte her türlü riske rağmen özveriyle çalışan ve halen çalışmaya devam eden sağlık teşkilatlarının değerli mensuplarına döner sermayeden yapılan ek ödemenin ayırt edilmeksizin tüm personele %100 tavan üzerinden verilmesine yılsonuna kadar devam edilmesini, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarına başvuranların, hangi görev için başvurmuşlarsa bir defaya mahsus olmak üzere sınavsız başvurdukları kadrolara atamalarının yapılmasını, Mart-Nisan ve Mayıs ayları olmak üzere nöbet ücretleri kesilen sağlık çalışanlarına kesinti miktarının geri ödenmesini,  döner sermaye ödemelerinde adaletsizliğe son verilmesini, döner sermaye ödemelerinde tüm çalışanları memnun edecek bir sisteme geçilmesi için günün ekonomik koşulları dikkate alınarak bir düzenleme yapılmasını, özveriyle çalışan tüm sağlık çalışanlarına bir hak olarak 3600 ek göstergenin verilmesi için acil düzenlemeye gidilmesini, yine bu dönemde özveriyle çalışan ASM çalışanlarına ilave ödeme yapılmasını, bu dönemde salgın hastalık nedeniyle ölen sağlık çalışanlarının geride kalan ailesine “vazife malüllüğü” hakkından yararlandırılmasını bekliyor ve talep ediyoruz. Unutulmamalıdır ki, bu talepler sağlık çalışanlarına ödül değil, alın teri olarak hakkıdır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *