ANASAYFA arrow right Sağlık

Dondurulmuş gıdalarda virüs tehlikesi var

Dondurulmuş gıdalarda virüs tehlikesi var
YAYINLAMA: 24 Haziran 2020 / 17.07
GÜNCELLEME: 24 Haziran 2020 / 20.17
Prof. Dr. Yamanel, virüsün eksi 20 derecede hayatta kalabildiğini belirterek, ‘Vatandaşların dondurulmuş gıdaları çözdükten sonra iyice pişirip tüketmeleri gerekiyor’ uyarısında bulundu.

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım ve İç Hastalıkları Uzmanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, Coronavirusün dondurulmuş gıdalara karşı uyarılarda bulundu.

DHA’ya açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Yamanel, Çinli uzmanların Coronavirusün eksi 20 derecede 20 yıl yaşayabileceğine dair görüşüne katılarak "Virüs eksi 20 derecede uzun süre hayatta kalabiliyor. Bu nedenle dondurulmuş gıdalara çok dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle dondurulmuş gıdaları çözdükten sonra iyi pişirip daha sonra tüketmemiz gerekiyor. Dondurulmuş gıdalarda virüs potansiyel olarak yaşayabilir. Vatandaşlar aldıkları dondurulmuş gıdaları çözdükten sonra iyice pişirip daha sonra tüketmeleri gerekiyor. Bu nedenle dondurulmuş gıdalara dikkat etmek lazım" dedi.

Prof. Dr. Yamanel, virüsün mutasyona uğradığı görüşleriyle ilgili ise "Ülkemizde ölüm sayısının azaldığını biliyoruz. Bu nedenle virüs mutasyona uğrayıp etkisini yitirmiş olabilir; ancak virüsler çok hareketli, değişebilen mikroorganizmalar. Bu nedenle yeniden mutasyona uğrayıp daha ölümcül hale gelebilir. Virüsler çok hızlı mutasyona uğrayabildikleri için nasıl şuan ölümcül etkisi azaldıysa Coronavirusün daha ölümcül hale gelmesi mümkün. Bu nedenle buna çok dikkat etmemiz gerekiyor" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *