ANASAYFA arrow right Ekonomi

Dolar kuru, ihracat ve istihdamdan daha fazla haber oldu!

Dolar kuru, ihracat ve istihdamdan daha fazla haber oldu!
YAYINLAMA: 13 Nisan 2021 / 20.57
GÜNCELLEME: 13 Nisan 2021 / 21.26
Medya Takip Merkezi, Mart ayında öne çıkan ekonomi başlıklarını belirledi. Rapora göre ekonomi gündeminde öncelikli olarak öne çıkan başlık dolar kuru oldu. T.C. Merkez Bankası’nda yaşanan bayrak değişimi de ekonomiyi etkileyen konular arasındaydı. İşte MTM’nin Mart ayına özel hazırladığı ekonomi raporun ayrıntıları…

MTM’nin hazırladığı rapora göre, dış ekonominin ve alınan kararların etkisiyle yükselişe geçen dolar kuru, Mart ayında ekonomi gündeminin en çok konuşulan başlığı oldu. Pandemi döneminde finansal destek sağlama amacıyla oluşturulan Kısa Çalışma Ödeneği ve Ekonomi Reform Paketi de gündemde yer alan diğer başlıklar oldu.
Dolar kurundaki dalgalanmalar devam etti

Şubat ayını 7,37 TL seviyesinde kapatan dolar kuru, Mart ayının ilk işlem gününe düşüş yaşayarak 7,29 TL seviyelerinde başlangıç yaptı. Şubat ayında 6,90 TL’ye kadar düşüş yaşayan dolar kuru, ay boyunca yaşanan kritik gelişmeler ve dış ekonominin etkisiyle birlikte Mart ayında yukarı yönlü ivmeyle gündeme geldi.

Brent tipi ham petroldeki fiyat artışı, ABD tahvil faizlerinin enflasyon endişesi ile 1.6 seviyesini aşması ve T.C Merkez Bankası’ndaki bayrak değişiminin de etkisiyle geçtiğimiz ayın en yüksek seviyesini 30 Mart tarihinde gören dolar kuru, yukarı yönlü ivme göstererek 8,50 TL seviyesini test ettikten sonra 8,30 TL seviyesine geriledi.

TCMB yeni başkanı Kavcıoğlu’nun, Genel Kurul’da yaptığı konuşma ve faizlerin enflasyonun üzerinde kalacağını belirtmesiyle birlikte dolar kuru 8,80 TL’nin altına düşerek Mart ayını 8,23 TL seviyesinde kapattı. Ay boyunca yaşanan gelişmelerle birlikte dalgalanmalar yaşayan dolar kuru, 153 bin 89 habere konu olarak Mart ayı ekonomi gündeminin zirvesinde yer aldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *