ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Dolar düştükçe fiyat artıyor

Dolar düştükçe fiyat artıyor
YAYINLAMA: 22 Aralık 2020 / 13.27
GÜNCELLEME: 22 Aralık 2020 / 13.27

Ekonomik kriz nedeniyle alım gücü giderek azalan ailelerin LPG kullanımı da azaldı. Ailelerin büyük bir kısmı daha ucuz olan 2 kilogramlık tüp kullanımına yöneldi. LPG satışlarında yüzde 60’lık düşüş olduğuna dikkat çeken LPG Odası Başkanı Hüseyin Taşbaş, esnafın çok zor durumda olduğunu vurguladı.

Hüseyin Taşbaş, tüp satışlarda büyük bir gerileme olduğunu söyleyerek, “Büyük tüp satışları çok düştü. Vatandaş 2 kilogramlık tüpe yöneldi. Çünkü 12 kilogramlık tüp 15 milyon lira, bunu bile alamayan aileler var. Satışlar çok düştü. Vatandaş gibi esnaf da çok zor durumda” dedi.

Bu arada konuyla ilgili görüştüğümüz LPG satıcısı Uğur Arslanergün (Aygaz Bayi) ekonomik kriz dolayısıyla LPG sektöründe Türkiye’de yüzde 25’lik bir daralma olduğunu söyledi. Arslanergün, “Devlet dolar bazında ithal ettiği gazı 1998 yılında otomasyona bağladı. Doların en ufak yükselmesinde fiyatlar da yükseliyordu. Şu anda dolar çok büyük bir düşüş göstererek dibe vurdu. Ama LPG fiyatları düşmesi gerekirken yine zamlanıyor. Bu nedenle fiyatların yüksek olması, bütün sektörleri olduğu gibi zorunlu ihtiyaç maddesi olan LPG sektörünü de çökertmiştir” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *