ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Dokunulmazlık sıkıntı yaratıyor

Dokunulmazlık sıkıntı yaratıyor
YAYINLAMA: 18 Mart 2021 / 13.20
GÜNCELLEME: 18 Mart 2021 / 13.20
Politikacıların da toplumun bir ferdi olarak genel karakteristik yapıdan etkilenmesinin doğal olduğunu ifade eden CHP İl Başkanı Metin Çelikel, dürüstlük, namusluluk ve erdemlilik gibi niteliklerin toplumdaki tüm bireylerde olması gereken asgari özellikler olduğunu söyledi.

Çelikel, “İşçisiyle, çiftçisiyle, esnafıyla, memuruyla, aydınıyla toplumdaki herkes bu özellikleri taşımadığı sürece toplumun gelişmesi mümkün değil. Ancak burada şuna dikkat çekmek gerek, Türkiye’de yanlış gidiş, toplumun diğer kesimleri eylemleri nedeniyle yargı önüne çıkarılırken, siyasiler dokunulmazlık zırhı ile yargıdan kaçıyor. Bu da siyasetteki kirliliği artırdığı gibi toplumun siyasete ve siyasetçiye olan güvenini sarsıyor. Örneğin Mavi Akım davasında bürokratlar yargılanıp ceza alırken, siyasiler meclisteki çoğunluktan ve dokunulmazlık zırhından dolayı yargılanmıyor. Oysa dokunulmazlık sadece siyasi düşünceye yönelik olmalı. Karşılıksız, çek, trafik suçu, tehdit, yolsuzluk suçlarında hiçbir işlem yapılmıyor. Bu da toplumda sıkıntı yaratıyor” diye konuştu.

İnsanlara aklanma olanağı tanınmasının hakkın temel prensibi olduğuna dikkat çeken Çelikel, dava ve cezaların ertelenmesi hakkındaki kanun eksik çıkarıldığı için son çıkan Şartla Salıverme ile bu eksiğin giderilmeye çalışıldığını da sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *