ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Doktorlara Nefroloji eğitimi veriliyor…

Doktorlara Nefroloji eğitimi veriliyor…
YAYINLAMA: 29 Temmuz 2022 / 17.42
GÜNCELLEME: 29 Temmuz 2022 / 17.42
Gaziantep’teki doktorlara Nefroloji böbrek hastalıkları ile ilgili tedavi yöntemlerine yönelik son gelişmeler hakkında eğitim veriyor. Kronik böbrek yetmezliği, anemi, diyaliz gibi çok önemli konularda 40 doktora bilgi veriyor. Renal Replasman tedavi seçenekleri konulu semineri veren Profesor Alexander Davison, pek çok hastanın diyaliz makinasını hayatlarının sonu olarak gördüğüne dikkat çekti.

İki gün sürüyor

İnşaat mühendisliği konferans salonunda Türk Nefroloji Derneği ve Gaziantep Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği Nefroloji Kış Okulunda, nefroloji olmayan doktorlara nefroloji bilgisi veriliyor. İki gün sürecek olan ve İstanbul, Hacettepe, Ankara gibi bir çok üniversitenin nefroloji anabilim dalı başkanlarının katıldığı eğitim programına, İngiltere Leeds Üniversitesi’nden emekli Profesör Alexander Davidson da katılıyor.

Böbrek hastalıkları hakkında bilgi veriyor

Eğitim programının düzenleme kurulunda yer alan Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Anabilim Dalı Başkanı Doçent Doktor Celalettin Usulan, Bu tür toplantıların ülke geneline yayılması gerektiğini söyledi. Gaziantep Üniversitesi yetkilileri, katılımcılara tıp fakültesi hakkında bilgi verdi. Daha sonra Türk Nefroloji Derneği Başkanı Prof. Kamil Serdengeçti, eğitim programının daha önce 1993’te Bursa’da düzenlediğini, ikinci kez düzenlenen bu programla doktorlara Nefroloji hakkında bilgi verildiğini belirterek, diyaliz ve nefroloji bilgilerini uygulamada hekimlere uygulama bilgisi verilecek olan bu programda, kronik böbrek yetmezliği, annemi, diyaliz gibi çok önemli konularda da bilgi veriliyor dedi.

Sigarayı hemen bırakmalılar

Yaklaşık 40 doktorun konuşmacı olarak katıldığı iki gün sürecek olan eğitim programın dün Prof. Kamil Serdengeçti’nin başkanlığında yapılan ilk oturumuna konuşmacı olarak katılan Profesör Aleksander Davidson, Pek çok hastanın diyaliz makinesini hayatlarının sonu olarak gördüğünü belirterek şöyle konuştu: “Mecburen makinaya bağımlı yaşamak zorundalar, Ama önemli olan psikolojilerinin iyileştirilmesi. Bunun yanında kronik böbrek hastaları sigarayı hemen bırakmalı. Hastalığın hangi seviyesinde olursa olsun bunu yapmalılar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *