ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Doktorlar açığa alındı

Doktorlar açığa alındı
YAYINLAMA: 26 Temmuz 2020 / 19.34
GÜNCELLEME: 26 Temmuz 2020 / 19.34

Trafik kazasında ayağı kırılan bir hastayı muayenehanede ameliyat etmek isterken ölümüne yol açtıkları iddiasıyla haklarında Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatılan doktorlar, Valilik tarafından açığa alındı. Muayenehanenin de süresiz kapatılması istendi.

Bilal Bakır isimli hastanın kırılan ayağını hastane yerine muayenehanede ameliyat etmek isterken ölümüne yol açmaktan sorumlu tutulan Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Dr. A. Faruk Müftüoğlu, Dr. Cemil Ertürk ve Dr. Halil Çeliksöz Valilik emriyle açığa alındı. Haklarında idari tahkikat başlatılan doktorlara açığa alınma yazısının bugün tebliğ edileceği öğrenildi.

Öte yandan konuyla ilgili Sabah’ın sorularını yanıtlayan II Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Yener, olayla ilgili inceleme başlattıklarını, soruşturmanın selameti açısından da doktorların açığa alınması gerektiğini belirterek bu yöndeki tekliflerine valiliğin de ‘olur’ verdiğini, ayrıca muayenehanenin süresiz kapatılması için de teklifte bulunduklarını açıkladı.

Doktorların böyle olumsuzluklardan kaçınmasını isteyen Yener, ayrıca hastanede, yasal olarak görev olduğu halde ameliyat ve muayene yapmayıp hastadan para isteyen veya muayenehaneye yönlendirilen hastaların da derhal bir dilekçe ile kendilerine başvurmalarını istedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *