ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Doktor bir hemşerimiz Gaziantep Tıp Fakültesinde Radyoloji Enstitüsü binası yaptırmak istiyor

Doktor bir hemşerimiz Gaziantep Tıp Fakültesinde Radyoloji Enstitüsü binası yaptırmak istiyor
YAYINLAMA: 06 Ekim 2021 / 13.53
GÜNCELLEME: 06 Ekim 2021 / 13.53
“Yeni Tıp Fakültesinin kurulacağı alanda diğer binalarla koordine olacak şekilde bana gösterilecek arsa üzerinde Radyoloji Dr. Cemil Özkaya Radyoloji Enstitüsü binasını kendi imkanlarımla yapıp Fakültenin hizmetine sunacağım.”

İki yıl önce 20 Ocak 1981 tarihinde Devlet Başkanımız Sayın Orgeneral Kenan Evren'e bir mektup yazdım, eski yıllarda askeri tatbikatlar dolayısıyla bulunduğu ve çok sevdiğini, Gaziantep halkından övgü ile bahsettiğini hatırlatarak. Doğunun küçük Paris’ine Atatürk’ümüzün 100’ncü doğum yılı nedeni ile Gazi Mustafa Kemal Üniversitesi açılmasına yakın destek ve yüce yardımlarını dilemiştim.

Bu arada 100 yıl önce var olan Ayıntap Amerikan Tıp Fakültesi’nin yerine Gaziantep'te milli bir Tıp Fakültesi lüzumunu belirtmiş, açılacak Tıp Fakültesine bir Radyoloji Enstitüsü binası yaptırıp hediye edeceğimi, bu enstitünün çalışması, görüşmesi için de rütbesiz gönüllü bir er olarak görev üstleneceğimi arz etmiştim.

Çok güzel bir rastlantı olacaktı ki mektubumu yazdığım tarihten günü gününe tam iki yıl sonra 20 Ocak 1983’te TV. 20.30 haber bülteninde yeni açılacak fakülte ve yüksekokullar arasında Gaziantep Tıp fakültesinin kurulduğu müjde haberi veriliyor. Sayın Ulusu Hükümetinin kanun hükmündeki kararnamesi Danışma meclisimizde onayladığı bildiriliyordu.

Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Sayın Danışma meclisimize minnet ve şükranlarımızı sunarım. Tıp fakültemizin kuruluş öyküsünü ve Gaziantep’imizin yakın tarihindeki gelişmeleri bildiğim kadarı ile sıralamak istiyorum.

Gaziantep yakın tarihi boyunca fırsat eşitliğinden yararlanmadı ve yararlandırılmadı. İstemedi, istemesini bilmedi, bu sebeple ona layık olduğu ilgi gösterilmedi.

Bu ilgisizlik şüphesizdir ki Gaziantep’i temsil eden ve onun meşru haklarını savunmakla yükümlü üst düzeyde politikacılardan yoksun oluşundan kaynaklanmaktadır. Gazi kentimizle ilgilenen, onun için çalışan pek az politikacımız ol muştur.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *