ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Doğum Hastanesi yeniden taşınıyor

Doğum Hastanesi yeniden taşınıyor
YAYINLAMA: 23 Eylül 2022 / 14.17
GÜNCELLEME: 23 Eylül 2022 / 14.17
Radyo istasyonu civarında geniş bir alan inşa edilen tam donanımlı Kadın Doğum Hastanesi’nin, siyasi kararlarla, kentin uzak olduğu iddiasıyla kent merkezine taşındığı, ancak kent merkezindeki binanın doğum hastanesi olarak hizmet vermeye yeterli olmadığı belirtildi.

Kent merkezindeki binanın kadın doğum hastanesi olarak imal edilmediği ve bu nedenle ihtiyaca cevap verilmedi için doğum hastanesinin yeniden radyo istasyonu civarındaki binaya taşınacağı vurgulandı.

Mevcut bina ihtiyaca cevap vermiyor

Kenti uzak olduğu iddiasıyla tam donanımlı bir hastaneden, sağlık ocağı konumundaki bir hastaneye taşınmasının yanlışlığına dikkat çekilirken, kent merkezine doğum hastanesi için uygun yer bulunmadığından radyo istasyon civarındaki alan tercih edilmiş. Bina ilk günden itibaren doğum hastanesi olarak inşa edildiğinden her açıdan ihtiyaca cevap verecek şekilde düşünülmüş. Ancak daha sonra uzaklık bahane edilerek siyasi bir kararla doğum hastanesi sıradan bir binaya taşınmış. Şu anda bu bina doğum hastanesi olarak ihtiyaca cevap vermiyor denildi.

Yeniden esas binaya taşınılıyor

  1. Yıl Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi bu aylarda hastanenin ihtiyaca cevap vermediğini bu nedenle radyo istasyonu civardaki hastaneye taşınmak için çalışma başlattıklarını söyledi. Mevcut binanın kadın doğum hastanesi olarak inşa edilmediği için sıkıntı çekildiğini belirten başhekim, “Gaziantep’te tam teçhizatlı bir kadın doğum hastanesinin atıl halde bırakılıp küçük bir binaya taşınılması akıl alır gibi değil. Burada doktorların soyunma odası bile yok. Doktorlar formalarını arabaya bırakıyor ya da arabada gidip geliyor. Beş tane özel oda var. Ancak yeterli servis olmadığı için özel odalar boşaltılarak çocuk servisi yapılmış” dedi. Başhekim, esas kadın doğum hastanesinin radyo istasyonu civarında olduğunu, bir takım tamiratlar yapılmasından sonra ikinci kez oraya taşınacağını söyledi.

Uzaklık problemi çözülecek

 Taşınması yeniden gündemde olan hastanenin tek eleştirilen yönünün uzaklık olduğunu belirten başhekim, “Doğum hastanesi hizmete girmeden önce bile uzak oluşuyla eleştirilen bir yerdi. Bu nedenle de hizmet verilirken sürekli ulaşım problemi gündeme geldi ve bu binaya taşınıldı. Ancak biz tam donanımlı bir hastanenin tek probleminin ulaşım olduğunu öğrenince bunu çözmek için de girişimleri başlattık. Büyükşehir belediye başkanı Celal Doğan’la konuştuk ve dolmuş otobüs saatlik olunacak ve saatte 4 sefer yapılacak. Biz de tamiratların ardından ağustos ortalarında taşınacağız” dedi.

Hemşire sıkıntısı hat safhada

Hastanede en büyük sıkıntının hemşire ve yardımcı sağlık personeli açığı olduğunu belirtirken, 125 hemşire kadrosu olmasına rağmen 75 hemşire ile hizmet verildiğini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *