ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Doğayı koruma ve ağaçlandırma toplantısı yapılacak

Doğayı koruma ve ağaçlandırma toplantısı yapılacak
YAYINLAMA: 15 Temmuz 2022 / 14.34
GÜNCELLEME: 15 Temmuz 2022 / 14.34
İlimizde Ağaçlandırma ve doğayı koruma çalışmalarına geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da devam edecektir.

Kaymakamlıklar, belediye başkanlıkları, milli eğitim müdürlükleri, okullar ve köy muhtarlıklarıyla, üniversite ve yüksekokullar askeri birlikler ağaçlandırma planlarını ne dereceye kadar uygulayabildiklerini tespit edecekler, bu husustaki tekliflerini ve sorunlarını yapılacak genel toplantıya getireceklerdir.

İlimiz Ağaçlandırma ve doğayı koruma, genel toplantısı il Encümen Salonunda yapılacaktır. İlgili kuruluşlar yapacakları ağaçlandırma çalışmalarını gerçeğe uygun şekilde planlayacaklar ve planlarının uygulanması hususunda özel önem ve dikkat göstereceklerdir.

Açık alanlar, köy meydanları, hazine arazileri, harman yerleri, mezarlıklar, okul bahçeleri, yol kenarları, nehir ve göl çevreleri, cami bahçeleri ile erozyona maruz alanlar plana alınarak öncelikte ağaçlandırılması sağlanacaktır.

Kaymakamlar, belediye başkanları, köy muhtarları, karakol komutanı, Tarım ve Orman Bakanlığı Kuruluşları görevlileri, köy ve kır bekçileri ağaçlandırma çalışmalarını ve ağaçlandırılacak alanların korunmasını takip edecekler ve bu hususa özel dikkat gösterecekler ve önem vereceklerdir. Öğretmenler ve din görevlileri ağaç sevgisini, pekiştirici, doğayı koruma bilincini geliştirici çalışmaları ve telkinleri sürekli olarak yapacaklardır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *