ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Doğal gaz 2002 Ağustos’unda geliyor

Doğal gaz 2002 Ağustos’unda geliyor
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2020 / 12.38
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2020 / 12.38

Türkiye’de halen Ankara, İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Eskişehir gibi büyük kentlerde konutlarda ısı, sanayide ise enerji amaçlı olarak kullanılan doğalgaz 2002 yılının Ağustos ayında Gaziantep’e geliyor. Önce OSB’nin, daha sonra kentin yeni yerleşim alanlarının doğal gazdan faydalanacağı belirtilirken, elektrik, LPG, fuel-oile göre yüzde 50 ekonomik olduğu kaydedildi. Böylece kentin hava kirliliğinin de tarihe karışacağı belirtildi.

Makina Mühendisleri Odası Başkanı Fatih Öztosun, Gaziantep’e yakın zamanda gelmesi planlanan doğal gazın kullanımında ve uygulanmasında olası sorunlar yaşanmaması ve enerji yönetimi ile enerjinin verimli kongre ve sergi düzenleyeceklerini söyledi.

Öztosun, TMMOB Genel Başkanı Kaya Güvenç, Makina Mühendisleri Odası Genel Başkanı Mehmet Soğancı ve Elektrik Mühendisleri Odası olduğu gibi hava kirliği de yapmıyor. Çevreye verdiği zarar ise yok denecek kadar az. Diğer enerjilere göre de yüzde 50 daha ucuz. Bu da sanayi şehri olan Gaziantep için vazgeçilmez bir enerji.”

Sivas-Malatya hattından Gaziantep’e getirilecek olan doğal gazın ilk etapta OSB’de kullanılacağını söyleyen Öztosun, doğalgazın yüzde 65”inin organize sanayide kullanılacağını, Gaziantep’teki hedef tüketim kapasitesinin ise 400 bin metreküp olarak tahmin ettiklerini açıkladı. Doğal gazı halkın tanıması gerektiğini belirten Öztosun şunları söyledi: “Konu son derece önemli, halkın bilgilenmesi gerek. Yapacağımız kongrede zaten buna yönelik olacak. Önce sanayide kullanılacak olan doğalgaz daha sonra yeni yerleşim ve düzenli kentleşmenin olduğu yerlerdeki konutlarda kullanılabilecek. Yani öncelikle imarlı kesimde doğalgaz kullanımı yaygın olacak, diğer yerlere ise şartlara göre, yaygınlaştırılacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *