ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Doğal dengenin korunması için avlanma bilinçli yapılmalı

Doğal dengenin korunması için avlanma bilinçli yapılmalı
YAYINLAMA: 30 Ocak 2023 / 15.01
GÜNCELLEME: 30 Ocak 2023 / 15.01
Doğal dengenin korunması açısından, avlanmanın kontrol altına alınması, Av hayvanlarının doğal ortamları ile birlikte korunmaları ve avlanmanın bilinçli yapılması gerektiğine dikkat çekildi.

Avlanma kurallarına uymayan avcılara cezai yaptırım uyguladıklarını belirten Çevre ve Orman Müdürü Mesut Niziplioğlu, doğal dengenin korunması için bilinçli avlanmanın şart olduğuna dikkat çekti.

Para cezası uygulandı

Niziplioğlu, il genelinde yapılan denetimler sonucunda, kara avcılığına uygun hareket etmediği belirlenen 11 avcıya yivsiz tüfek ruhsatnamesi, iki avcıya da avlanma izin belgesi olmadığından 5 milyar para cezası verildiğini, 12 adet tüfek müsaderesi için de savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.

Avcı eğitim kursları açılacak

Av yaban hayvanlarının, doğal yaşam ortamları ile korunması gerektiğini ifade eden Niziplioglu, “Avcılarımızın bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Müdürlük olarak, koruma kontrol çalışmalarını avcı dernekleri ile koordineli olarak jandarma ve emniyet birimlerimizin de desteğiyle sürdürüyoruz. Kara avcılığı yönetmeliği yayınlandığı zaman avcı eğitim kursları açılarak, avcılarımız eğitime tabi tutulacak ve avcı eğitim sertifikası verilecek” şeklinde açıklama yaptı.

Niziplioğlu, kara avcılarının yivsiz tüfek ruhsatnamesi ve avlanma pulu almadan ava çıkmamalarını isterken, 2003 yılında 327 adet avlanma pulu satılarak 10 milyar TL gelir elde edildiğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *