ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Dişlerinizi günde iki kez fırçalayın

Dişlerinizi günde iki kez fırçalayın
YAYINLAMA: 11 Ekim 2022 / 15.48
GÜNCELLEME: 11 Ekim 2022 / 18.12
Ağız ve diş sağlığına duyarlılık artıyor

Toplumda ağız ve diş sağlığına duyarlılığın arttığı, ancak bunun yeterli olmadığı ifade edildi. Diş fırçalamalarında artış gözlenirken, bilinçli şekilde fırçalamanın ise halen yaygın olmadığı belirtildi.

Ağız ve diş sağlığınızı ihmal etmeyin

Gaziantep Amerikan Hastanesi Diş Hekimi Muzaffer Baloğlu, insan sağlığının ağızdan başladığını ifade etti. Baloğlu, eskiye oranla az ve diş sağlığına yönelik toplumda duyarlılık görüldüğünü ve diş fırçalamanın da eskiye oranla yaygınlaştığını söyledi. Baloğlu, “Ağız ve diş sağlığına gereken önemi vermek aslında olumlu bir gelişme. Fakat yeterli değil. Biz yılda iki kez diş hekimine gidilmesine ve günde iki kez diş fırçalamasını öneriyoruz ve bu sloganımızın herkes tarafından benimsenerek uygulanmasını istiyoruz. Ağız ve diş sağlığı kesinlikle ihmal edilmemeli” dedi. Diş fırçalamalarının arttığını da hatırlatan Muzaffer Baloğlu sözlerini şöyle devam etti:

Dişlerinizi günde iki kez fırçalayın

Diş fırçalaması artıyor, fakat şimdi de nitelik ön plana çıkmaya başladı. Acaba insanlar canları istediği zaman mı, yoksa doktora veya toplantıya gideceği zaman mı fırçalıyor, bunu tam olarak tespit edemiyoruz. Ama biz günde iki kez dişlerini fırçalanması gerektiğini belirtiyoruz. Ayrıca tatlı türü yiyeceklerden sonra kesinlikle dişler bir defa daha fırçalanmalı. Fırçalama dişlerin her tarafını fırçalamaya dönük olarak yapılmalı” diye konuştu.

Dişle ilgili sorunlarda hekime geç gidiliyor

Toplumda çürük diş olayının son derece yaygın olduğunu hatırlatan Baloğlu, “Diş sağlığının hep ihmal edildiğini belirterek, herhangi bir ağrı olduğunda insanlar hekime geldiği gibi önce kendi yöntemleri ile ağrıyı durdurmaya çalışıyor. Kimisi geçer diye bekliyor. Bu durumda hekime geç geliyorlar. Geç gelince de hem tedavi zor oluyor, hem daha pahalıya mal oluyor. İnsanların dişlerinin çoğu Çürük, ama sorduğumuzda işinde sorun yok sağlam şeklinde yanıt alıyoruz. Bu kadar ilgisizlik olmamalı” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *